Laden Evenementen

Aankomende Evenementen

Zoek Evenementen

Event Views Navigation

februari 2019

Datum: 16 februari 2019
Tijd: 20:30 uur

BEELDEND THEATER
Filosofische en fysieke slapstick
Twee mannen gaan in BAMBIE NUL op zoek naar de ‘Betekenis der Dingen’. Zij trekken zich terug in hun absurdistisch universum en doen doelgericht onderzoek naar het leven, moeder natuur, het wonder der techniek, de liefde en ‘Het Hogere’, maar staan zichzelf daarbij in de weg. Filosofische en fysieke slapstick over de treurnis én de schoonheid van de mislukking.
Lees meer...

Datum: 17 februari 2019
Tijd: 15:00 uur

TONEEL
"Geestig en ontwapenend" toneel op de zondagmiddag
In Happily Ever After fileert Alink&Plukaard op eigenzinnige en humoristische manier De Romantische Liefde. Of beter gezegd: onze misverstanden over De Romantische Liefde. Wat gebeurt er als De Ware niet De Ware blijkt te zijn, en voor eeuwig toch niet zo lang duurt als gedacht.
Lees meer...

Datum: 23 februari 2019
Tijd: 20:30 uur

TONEEL
Nieuwe toneeltekst van Judith Herzberg
Deze avond bestaat uit twee delen. Opgediept is de nieuw geschreven toneeltekst van schrijver en dichter Judith Herzberg, winnaar van de Prijs der Nederlandse Letteren 2018. Al eerder ontving deze toonaangevende schrijver en dichter de P.C. Hooft prijs. Naast Opgediept is ook een bewerking van Mephisto van Klaus Mann te zien, aangevuld met teksten van Thomas Bernhard en Bertolt Brecht.
Lees meer...

maart 2019

Datum: 02 maart 2019
Tijd: 20:30 uur

MUZIEKTHEATER
Hemelse muziek met vette rafelranden
Het verhaal van Grace, die door de charmante pooier King de wereld van de prostitutie in wordt gelokt. Hij spiegelt haar een gouden toekomst voor maar uiteindelijk loopt ze in de val van deze meedogenloze bedrieger. Zonder paspoort of papieren is ze rechteloos en onbeschermd en rest haar enkel nog de wraak. Instant Love laat zien hoe kwetsbaar mensen zijn als ze de autonomie over hun eigen leven kwijtraken.
Lees meer...

Datum: 09 maart 2019
Tijd: 20:30 uur

DANS
Surrealistische voorstelling waarin een vrouw zowel haar on- als offline identiteit dreigt te verliezen. Dunja Jocic is een van de spannendste nieuwe choreografen in Nederland, die in 2018 de Prijs van de Nederlandse Dansdagen ontving. Vanuit een even originele als compromisloze visie op dans maakt zij hallucinerende en filmische voorstellingen.
Lees meer...

Datum: 16 maart 2019
Tijd: 20:30 uur

TONEEL
In de warmste zomer in drie eeuwen probeert Marjolijn van Heemstra zichzelf op te leiden tot astronaut in de hoop een handleiding te vinden voor de toekomst. Met behulp van ruimtevaartspecialisten, futurologen, science fiction en haar buurman Bob zoomt ze stap voor stap uit op het dagelijkse leven. Althans, dat is de poging. Stadsastronaut is het verslag van een doe-het-zelf ruimtevaarder op zoek naar het allergrootste in het allerkleinste.
Lees meer...

Datum: 17 maart 2019
Tijd: 15:00 uur

JEUGD/MUZIEKTHEATER
Lev heet hij. Omdat hij lef heeft én omdat Lev een afkorting van Leven is. Lev is kwijt. Zijn moeder zoekt hem overal, maar hij laat zich niet vinden. Hij wil de wijde wereld in, op avontuur! Onderweg ontmoet hij zingende voetbalsupporters en matrozen, praat met een tovenaar, wordt opgesloten door een enge schooljuffrouw en woont een tijdje in een wolvenroedel. Waar voelt hij zich thuis? Bij wie wil hij horen? En vindt zijn moeder hem nog…?
Lees meer...

Datum: 23 maart 2019
Tijd: 20:30 uur

MUZIEKTHEATER
We kennen Ilay den Boer nog van zijn indrukwekkende serie voorstellingen over de zoektocht naar zijn Joodse wortels, te zien op het Reuring Festival en in De Verbeelding.
Daarna verdween hij even uit beeld. Maar nu is hij weer terug met En dus zal ik weer gaan. Een muzikale theatervoorstelling over het spanningsveld tussen vrijheid en egoïsme en het streven naar gelukzaligheid. Waar stopt vrijheid en begint egoïsme?
Lees meer...

Datum: 30 maart 2019
Tijd: 20:30 uur

TONEEL
Geestig, onthutsend en actueel

‘De mens is een sociaal dier; een dier dat groeit door wezenlijk contact met anderen. Zonder sociaal contact zijn we allemaal losers.’
Nederland is een prachtland. Het land van de kansen. Waar niemand in de goot hoeft te belanden als je een beetje je best doet, toch? Dat is niet het geval bij Arthur en Wilma.
Lees meer...

april 2019

Datum: 06 april 2019
Tijd: 20:30 uur

TONEEL
Hoe genadeloos zijn de wapens waarmee wij ons beschermen tegen verlies, verdriet en schuld?74 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog schetst BERG&BOS met In Vrede hoe de littekens die deze oorlog heeft achtergelaten, ook nu nog zijn impact heeft op onze samenleving.
In een mozaïekvertelling worstelen vijf personages, bewust of onbewust, met de sporen van een dood gewaande oorlog.
Lees meer...

Datum: 07 april 2019
Tijd: 15:00 uur

JEUGDTHEATER
Ko met de Vlo, is een bizarre en spannende slapstick over een aandoenlijke zwerfhond die in een liefdevol gezin wordt opgenomen. Wat het gezin niet weet, is dat er in zijn vacht een familie vlooien verstopt zit…

Live projecties en muziek voor jong en oud
Lees meer...

Datum: 13 april 2019
Tijd: 20:30 uur

TONEEL
Theatermaker en acteur Fahd Larhzaoui brak door met zijn indrukwekkende solo ‘Schijn’. Nu is Fahd terug met een nieuwe voorstelling. In ‘Shirt uit Fahd!’ treffen we hem op een kruispunt in zijn bestaan. Het leven ligt aan zijn voeten, fysiek voelde hij zich nooit beter en als hij wil kan hij elke avond de meest wilde feesten bezoeken. Maar toch knaagt er iets.
Lees meer...

Datum: 20 april 2019
Tijd: 20:30 uur

DANS
Zooming in on Loss, is een intieme voorstelling waar camera en geluid de leidraad vormen. Traag en dichtbij, wordt het publiek meegenomen in de werking van zintuigen en beweging in relatie tot het geheugen.
Lees meer...

mei 2019

Datum: 03 mei 2019
Tijd: 20:30 uur

TONEEL
Twee heren in een alpenchalet geïsoleerd geraakt door hevige sneeuwval.
Een gegeven waar toneelgroep Het Volk wel raad mee weet.
Lees meer...

Datum: 11 mei 2019
Tijd: 20:30 uur

TONEEL/BEELDEND THEATER
Met Ding Dong slaat Harriët Stroet opnieuw een brug tussen teksttoneel en beeldend poppentheater.
Ding Dong gaat over mensen anno 2019.
Lees meer...

Datum: 12 mei 2019
Tijd: 15:00 uur

CABARET
Als afsluiter van het seizoen een middag met cabaret, u kunt genieten van twee voorstellingen.
Lonneke Dort met haar voorstelling "Laten we wel wezen" en Maarten van den Berg met "Alleen Pinguins zijn zwart-wit".
Lees meer...

+ Exporteer Evenementen