Laden Evenementen
15 okt

Compagnie Red Yellow & Blue – Who’s afraid of Oscar Wilde?

15 oktober 2023 - 20:00 uur

Een zwarte komedie over een kinderwens

In het kader van Pride Purmerend

De kinderwens van Vera en Sinem strandt al snel wanneer ze erachter komen dat ze beiden het kind willen dragen om zo ‘hun eigen genen terug te zien’. Op de vaste vrijdagmiddagborrel met Vera’s broer Bram en zijn vriend Manu, pitchen Vera en Bram een oplossing voor de onvervulde kinderwens. Een out of the box plan, waarvan ze geen idee hebben hoe het bij hun partners gaat vallen.

Het is een respectvolle knipoog naar het befaamde relatiedrama van Edward Albee: een zwarte keukentafelkomedie over vier queer dertigers en de relatieperikelen van nu. Daan van Bendegem schreef het op in rake dialogen en schetst een portret van een generatie waarin queer Millennials worstelen met treurig makende, maar ook lachwekkend herkenbare uitdagingen.   

Concept en tekst: Daan van Bendegem • Spel: Anneke Sluiters, Daan van Bendegem, Sharlee Jo Daantje, Tobe Vandekerckhove • Eindregie: Ellen Goemans

Over Compagnie Red Yellow & Blue
Compagnie Red Yellow & Blue is een jong gezelschap opgericht door theatermaker Daan van Bendegem. Zijn voorstellingen zou je het beste kunnen typeren als energiek, dynamisch en direct; in hoog tempo gaat hij op zijn doel af, zonder al te veel omwegen. Wanneer het helpt is hij zelfs niet vies van platvloerse middelen, een grote dosis humor en grotesk spel. Al deze middelen dienen een doel: door te dringen tot de kern van de absurde (en uitvergrote) wereld die wordt opgevoerd. De voorstellingen van Compagnie Red Yellow & Blue gaan nadrukkelijk over het ‘hier en nu’. En meer in het bijzonder: over de moeizame opdracht om samen te leven.

 

 

 

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 15 oktober 2023
Tijd: 20:00 uur