Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
15 okt

Compagnie Red Yellow & Blue – Who’s afraid of Oscar Wilde

15 oktober 2023 - 20:00 uur

Geweldig geestig en ontroerend relatiedrama in eigentijdse queervariant

NRC••••: “Vlijmscherpe verrukkelijke relatiekomedie” 

Theaterkrant – Keuze van de Criticus!

In het kader van Pride Purmerend

De kinderwens van Vera en Sinem strandt al snel wanneer ze erachter komen dat ze beiden het kind willen dragen om zo ‘hun eigen genen terug te zien’. Op de vaste vrijdagmiddagborrel met Vera’s broer Bram en zijn vriend Manu, pitchen Vera en Bram een oplossing voor de onvervulde kinderwens. Een out of the box plan, waarvan ze geen idee hebben hoe het bij hun partners gaat vallen.

In deze voorstelling geeft Compagnie Red Yellow & Blue een respectvolle knipoog naar Who’s afraid of Virginia Woolf – het befaamde relatiedrama van Edward Albee – en maakt er een zwarte keukentafelkomedie van. Over queer dertigers en de relatieperikelen van nu. Daan van Bendegem schreef het op in rake dialogen en schetst een portret van een generatie waarin queer Millennials worstelen met treurig makende uitdagingen, maar vooral ook lachwekkend herkenbaar zijn.    

NRC••••: “Who’s afraid of Oscar Wilde is een uitermate geestig en sterk ontroerend relatiedrama, dat door iedereen moet worden gezien. Tekst en spel zijn beide vlijmscherp in deze verrukkelijke relatiekomedie. Snedige dialogen en hilarische oneliners.” 

Theaterkrant – Keuze van de Criticus: “Geweldig eigentijdse queervariant op beroemd relatiedrama. Een zeer geslaagde voorstelling van een voortreffelijk spelend ensemble, met een grootse finale. Een geweldig, uptempo gespeeld portret, vol humor en zelfspot, van een generatie die even hard worstelt met de angst voor burgertruttigheid als die voor verantwoordelijkheid en op zoek is naar nieuwe vormen van samenleven en (elkaar) laten leven.”

Concept en tekst: Daan van Bendegem • Spel: Eline van Gils, Daan van Bendegem, Sharlee Jo Daantje, Tobe Vandekerckhove • Eindregie: Ellen Goemans

Over Compagnie Red Yellow & Blue
Compagnie Red Yellow & Blue is een jong gezelschap opgericht door theatermaker Daan van Bendegem. Zijn voorstellingen zou je het beste kunnen typeren als energiek, dynamisch en direct; in hoog tempo gaat hij op zijn doel af, zonder al te veel omwegen. Wanneer het helpt is hij zelfs niet vies van platvloerse middelen, een grote dosis humor en grotesk spel. Al deze middelen dienen een doel: door te dringen tot de kern van de absurde (en uitvergrote) wereld die wordt opgevoerd. De voorstellingen van Compagnie Red Yellow & Blue gaan nadrukkelijk over het ‘hier en nu’. En meer in het bijzonder: over de moeizame opdracht om samen te leven.

 

 

 

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 15 oktober 2023
Tijd: 20:00 uur