Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
07 okt

Theatertroep – Wie de fuck is Alice

07 oktober 2023 - 20:00 uur

Slapstick helletocht door hedendaags Nederland

Wie de fuck is Alice is een gloednieuwe theatertekst geïnspireerd op het werk van Greta Gerwig. Kyrian Esser schreef de komedie speciaal voor de Theatertroep.

Iedereen wil succesvol zijn. Mislukken is geen optie. Als je voor je 25ste nog niet rijk of beroemd bent, dan kun je het wel vergeten. Een huis zul je nooit kunnen betalen, tenzij je rijke ouders hebt. Alice heeft geen rijke ouders. Alice is bijna dertig. Alice heeft veel talent en weinig succes. Wat ze wel heeft? Schulden.

Achternagezeten door deurwaarders, maakt ze samen met haar puber-halfzus Lizzy een roadtrip door hedendaags Nederland, een wereld bevolkt met betweterige bankiers, berooide waarzeggers, manipulatieve ministers, kwakzalvende radio-dj’s en fascistische zwangere vrouwen. Een wereld waar succes onderhands vergaard en elke droom in de kiem gesmoord wordt.

In zo’n wereld kun je maar een ding doen: zo elegant mogelijk mislukken.

Theaterkrant: “Alice komt doorlopend de mafste figuren tegen, die in de gebruikelijke, kluchterige speelstijl van De Theatertroep worden neergezet.”
Volkskrant: “Een volvette klucht die bevolkt wordt door een parade aan buitenissige karikaturen.”
Door: Rosa Asbreuk, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Nicoline Raatgever, Patrick Duijtshoff en Kyrian Esser.

Over het gezelschap:
De Theatertroep is een collectief van zes toneelspelers dat zich de afgelopen jaren heeft toegespitst op het herintroduceren en heruitvinden van de Vaudeville-theatervorm. Vaudeville komt van voix de ville in de betekenis van: ‘stem van het volk’. Het is sinds oudsher een doorlopend programma van korte actuele voorstellingen dat verschillende kunstdisciplines integreert. De naam vat samen wat de Theatertroep wil: een kunstbeleving aanbieden die voor iedereen toegankelijk is en die verder reikt dan een specifieke voorstelling, dan een boodschap of moraal, dan zuiver technisch vernuft.

 

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 07 oktober 2023
Tijd: 20:00 uur