Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
30 dec

Sounds Like Juggling – PUINBAL

30 december 2022 - 20:00 uur

MUZIEKJONGLEREN

IN HET KADER VAN HET PURMEREND-OF-THE-YEAR FESTIVAL

Over de krankzinnige omgang van de mens met de aarde. Vier muziekjongleurs op zoek naar een nieuwe balans

De nabije toekomst. Grote delen van de wereld zijn onbewoonbaar geworden. We proberen er het beste van te maken, ‘juggling with life’. Op zoek naar een nieuw ritme, een nieuw geluid, een nieuwe balans.

PUINBAL is een wonderlijke, beeldende muziekjongleervoorstelling die je aan het denken zet over hoe wij mensen met onze planeet omgaan. Wat staat ons te wachten als we niet veranderen? Steken we de kop in het zand of slaan we onze vleugels uit?

Sounds Like Juggling laat jongleren, muziek en performance versmelten. Beats en ritmes ontstaan door te gooien met shakers, tikkende metalen buizen, elektronische ballen vol bewegingssensoren, maar ook kranten, stukken plastic en oude jerrycans. Al het gooien en vangen maakt geluid, door de geluiden te combineren klinkt een ongekende jongleersymfonie. Midden in dit ballet van geluiden ontstaat een grote ritselende, zoemende, bonkende voorstelling.

In een poging niet nóg meer menselijke troep te maken is de voorstelling zo veel mogelijk duurzaam geproduceerd. Instrumenten, decor, én kostuums komen van de kringloop, uit de voorraad van de makers of zijn van andere gezelschappen geleend.

Spel: Sirio Fernández Rubio, Guido van Hout, Agata Kruszewska, Arthur Wagenaar • çoncept, instrumenten, compositie en jonglerografie: Guido van Hout en Arthur Wagenaar • Regie: Ryan Djojokarso

Het PurmerEND-of-the-Year festival is een samenwerking van P3 en De Verbeelding en biedt voor iedereen in Purmerend en Beemster wat wils! Het aandeel van De Verbeelding is heel bijzonder: Zo heb je jongleren nog nooit gehoord en muziek nog nooit gezien! Componist Arthur Wagenaar en jongleur Guido van Hout bundelen hun krachten – een heel nieuw genre is geboren: muziekjongleren. 

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 30 december 2022
Tijd: 20:00 uur