Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
21 jan

Danstheater AYA/Silbersee – Mother’s White 12+

21 januari 2023 - 20:00 uur

DANS/MUZIEK

Wanneer kom je als moeder in actie?

Shit! Daar staan ze weer. Ik begin steeds sneller te lopen en kijk om me heen om te zien of er misschien nog andere mensen in de buurt zijn. Maar de straat is leeg en ik kan nu alleen nog maar rechtdoor. Niet omkijken.
Net als ik denk dat ik ze voorbij ben, grijpen twee handen hardhandig in mijn kraag.  Alweer. Ik val achterover en hoor mijn trui scheuren. Ze lachen erom en schelden me uit. Het lijkt inmiddels de normaalste zaak van de wereld, maar hoe lang zal mama het nog geloven als ik zeg dat ik gewoon gevallen ben…

Mother’s White is een dans- en muziektheater productie van Danstheater AYA en Silbersee. Dans met brutale en eerlijke inhoud herkenbaar voor een jong en veelkleurig publiek en vrijzinnige opera in haar puurste vorm die elke taal spreekt, daar staan de twee gezelschappen voor.

De voorstelling laat de relatie zien tussen een witte moeder en een zwart kind; de moeder ziet dat haar kind tegen andere grenzen aanloopt dan zij gewend is. Het voelt machteloos als je door je huidskleur anders aangekeken wordt. Ongeloof slaat toe. Je kunt je kind niet iemand anders laten zijn. Hunkering naar begrip en acceptatie dringt zich op. Wanneer is het moment dat je als moeder in actie komt?

Mother’s White gaat over verwarring van huidskleuren, privileges en de wil om elkaar te aanvaarden. Daarbij weet Ryan Djojokarso als geen ander schrijnende situaties met humor te benaderen. Een verhaal dat het verdient verteld te worden in woord, muziek, dans en zang.

Theaterkrant: “Pakkend muziektheater. Een spel met de echo’s van de microfoons is verrassend en ondersteunt de dansers in hun verbeelding van het verhaal. Op de momenten dat de zangers en dansers zich op hun eigen disciplines focussen, spat het verhaal van het podium.”

Regie/choreografie: Ryan Djojokarso • Muzikale leiding: Romain Bischoff • Dans: Lenna Maarte Schouten en Sherise Strang • Componist & speler: Akim Moiseenkov • Performer & zang: Maya Alban Zapata

 

 

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 21 januari 2023
Tijd: 20:00 uur