Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
30 apr

Orkater/De Nieuwkomers/KONVOOI – De meester en Margarita

30 april 2022 - 20:00 uur

 

MUZIEKTHEATER

Aan de hand van Boelgakovs meesterwerk onderzoekt KONVOOI hoe de mens zich staande houdt in een wereld waarin ieder mens recht heeft op zijn eigen werkelijkheid en feiten ook maar een mening zijn. Op een vervreemdende reis ontmoeten we drie mensen die de wereld niet meer begrijpen: een jonge dichter die meent in een leugen te leven, een depressieve schrijver die zichzelf heeft laten opsluiten in een inrichting en Margarita, die op zoek is naar iets waars. Ondertussen wordt Jezus Christus wegens laster veroordeeld tot de kruisdood. De meester en Margarita, doorspekt met musicalnummers en vijfstemmige harmonieën, is een illusionaire trip over onbegrip, de angst voor het onbekende en de moed om het niet zeker te weten.

Afgelopen zomer heeft de voorstelling al in Theater Bellevue gestaan en op Theaterfestival Karavaan. Het is een prachtige, originele, spetterende voorstelling geworden, die qua vorm alle kanten opgaat en een hele brede doelgroep kan aanspreken. De muzikale genres die zoal voorbijkomen zijn musical, spoken word, techno en Bach. Het is een bewerking van een Russische Klassieker, maar tegelijkertijd hedendaags en super actueel.

Na hun imponerende debuutvoorstelling Ilias zijn de recensies over deze voorstelling zo mogelijk nog lovender:

De Volkskrant*****: “Een feestje. Het swingt, zingt, is sinister, hilarisch en aangrijpend. Verrassend lichte voorstelling en de kern van het boek blijft prachtig overeind.”

Theaterkrant – Keuze van de Criticus: “Literaire klassieker als adembenemend muziektheater. Konvooi en Orkater maakten twee jaar geleden al indruk met hun bewerking van de Ilias. Deze De Meester en Margarita is daarvan de overtreffende trap en is adembenemend muziektheater. Dat belooft wat voor de toekomst.”

NRC*****: “Muziektheater dat op alle facetten omverblaast. Spannend, angstaanjagend en wonderschoon (mede dankzij de prachtige kostuums van modeontwerper David Laport). De strak gemonteerde scènes, muzikale veelzijdigheid, vuige choreografieën en meerduidige rolinterpretaties zorgen ervoor dat deze voorstelling zich genadeloos in je vastklauwt.”

Concept & spel: Jacob de Groot, Jasper van Hofwegen, Marit Hooijschuur, Victor IJdens en Bart Sietsema Composities: Tessa Jackson Regie: Belle van Heerikhuizen

orkater.nl

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 30 april 2022
Tijd: 20:00 uur