Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
01 apr

NNT/Mart van Berckel & Angela Herenda – My First Tragedy – Iphigeneia – AFGELAST

01 april 2023 - 20:00 uur

 

THEATER/DANS/MUZIEK

Vernieuwend, beeldend, muzikaal en prikkelend Afgelast, kaarthouders zijn ingelicht

Zelfopoffering voor het grotere goed – waarom? En vooral: hoe doe je dat dan? 

My First Tragedy is een wild ride. Een gesamtkunstwerk dat niet de lijnen van een psychologische verhaal volgt, maar een poging doet om de kracht van mythes en rituelen met het publiek te delen. Down to earth, in your face, duizelingwekkend en vervreemdend tegelijk. 

Verwacht niet het originele stuk van Euripides; stukje bij beetje pellen de performers de oorspronkelijke tragedie af, om vervolgens uit de brokstukken een hypnotische en vervreemdende fever dream vol dans, muziek en live slagwerk op te bouwen.  

In My First Tragedy: Iphigeneia brengen Mart van Berckel en Angela Herenda de Griekse tragedie van Iphigeneia terug naar de kern: een indringend ritueel waarin de mens worstelt met zelfopoffering en het genadeloos toeslaande en onvermijdelijke noodlot. Van Berckel and Herenda maakten eerder samen de Parade hit-voorstelling, Carry/Jump/Catch.

In hun artistieke werk zoeken beiden naar nieuwe vormen van dramaturgie, waarbij niet een tekst, maar juist muziek, het toneelbeeld of beweging het structurerende element is. Dat levert vernieuwende voorstellingen op die beeldend, muzikaal en prikkelend zijn.

NRC***: “Een performance op het snijvlak van dans en bewegingskunst, met uitgesproken beelden en een prominente rol voor audio.”

Regie: Mart van Berckel, Angela Herenda • Cast: Joost Bolt, Camilo Chapela, Sofiko Nachkebiya, Arno Verbruggen, Femke Arnouts, Yung-Tuan Ku • Dramaturgie: Aukje Verhoog • Compositie: Tijn Wybenga • Decor, lichtontwerp: Vera Selhorst • Kostuum: Rosa Schützendorf

 

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 01 april 2023
Tijd: 20:00 uur