Laden Evenementen
01 apr

NITE/Mart van Berckel & Angela Herenda- Iphigeneia – My first tragedy

01 april 2023 - 20:00 uur

THEATER/DANS/MUZIEK

Vernieuwend, beeldend, muzikaal en prikkelend

Carnaval, processies, voetbalwedstrijden, theater, het zijn allemaal manieren om als gereguleerde samenleving om te gaan met het ongrijpbare, met gevoelens die groter zijn dan wijzelf.

In My first tragedy wordt gezocht naar een herwaardering van het rituele karakter van de Griekse tragedie, waarin het (menselijk) offer een belangrijke rol speelt. In een beeldende, fysieke en muzikale voorstelling wordt de tragedie stukje bij beetje afgepeld tot de niet-rationele kern. 

In hun artistieke werk zoeken van Berckel en Herenda naar nieuwe vormen van dramaturgie, waarbij niet een tekst, maar juist muziek, het toneelbeeld of beweging het structurerende element is. Dat levert vernieuwende voorstellingen op die beeldend, muzikaal en prikkelend zijn.

Concept: NITE (Nationaal Interdisciplinair Theater Ensemble) • Regie: Mart van Berckel en Angela Herenda • Spel: Joost Bolt, Camilo Chapela, Sofiko Nachkebiya, Sharlee Daantje, Arno Verbruggen, Mats Voshol • Muziek: Tijn Wybenga • Choreografie: Angela Herenda

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 01 april 2023
Tijd: 20:00 uur