Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
20 apr

George & Eran/Club Classique – LEVEN

20 april 2024 - 08:00 uur

Een muzikale voorstelling over rouw en vriendschap

In LEVEN delen jeugdvrienden Adam Kissequel en George Tobal hun bijzondere verhaal over hun vriendschap met Roos, een meisje dat ze ontmoeten tijdens een treinreis. De drie jonge mensen staan vol passie in het leven en ervaren de kracht van vriendschap en liefde. Echter, wanneer Roos ziek wordt, worden ze geconfronteerd met de harde realiteit van verlies. Temidden van hun rouw moeten ze opnieuw leren omgaan met elkaar, het leven, en de leegte die het verlies met zich meebrengt.

In dit aangrijpende verhaal waar woorden tekortschieten speelt Club Classique muziek van Schubert tot Brahms, Piazzolla en Glass. LEVEN is een ontroerende en meeslepende voorstelling die het publiek zal raken en inspireren.

Inspiratie voor dit toneelstuk is de podcast Boezemvriendinnen, waarin Roelie van Beek in gesprek gaat met jonge lotgenoten die de diagnose kanker kregen.

Volkskrant****: “Een springlevend verhaal over de dood met ontroerend en aanstekelijk spel van Tobal en Kissequel. Prachtige gesprekken van de twee vrienden, tussen jongenshumor en ontroerend vluchtgedrag. Met de muziek van Club Classique vallen tekst en muziek, leven en dood steeds meer samen.”

Theaterkrant: ” ‘We zijn er. Dat is wat telt.’ Met die liefdevolle constatering opent de voorstelling LEVEN. Een mooi, intiem portret over vriendschap, en vrede sluiten met je eigen onvermogen. De muziek laat emoties broeien en woekeren, maar gidst hen uiteindelijk ook weer terug naar elkaar. Hun talrijke treinreizen en hun diepgewortelde traditie van elkaar blijven bevragen, betalen zich uit.”

Tekst: George Tobal • Regie: Abdel Daoudi • Spel: Adam Kissequel, George Tobal • Muziek: Anuschka Pedano, Eduardo Paredes Crespo, Leonard Besseling, Myrthe Helder • Scenografie: Vasilis Apostolatos

Over Club Classique

Een voorstelling van Club Classique zit vol spannende combinaties, onverwachte twists en ontroerende verhalen. Via de muziek vinden werelden elkaar en worden verhalen verklankt. Klassieke muziek is nog nooit zo divers geweest. Violiste Myrthe Helder en cellist Leonard Besseling zijn het kloppend hart van Club Classique. Voor elk project zoeken ze naar nieuwe samenwerkingen en thema’s en vinden daar de juiste musici bij. 

 

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 20 april 2024
Tijd: 08:00 uur