Laden Evenementen
27 jan

RIGHTABOUTNOW INC. – KINGS

27 januari 2024 - 20:00 uur

Het aangrijpende verhaal over de vermoorde Leila

De bejubelde voorstelling nu gemaakt door een nieuwe generatie makers

Leila is jong, mooi, slim… en dood. Om het leven gebracht. In KINGS stappen drie spelers in een boksring om ons het verhaal uit de doeken te doen. Leila heeft een geheime liefdesrelatie. Zij wil samen met haar geliefde weggaan om elders een toekomst te bouwen. Maar haar broer steekt er een stokje voor, met fatale gevolgen.

KINGS gaat over marginalisering, vriendschap, eerwraak, vrouwenhaat en femicide. Hoe een vrouw tussen familieverplichtingen en straatcultuur klem kan komen te zitten.

Schrijvers Djamel Bara en Maarten van Hinte hebben de voorstelling gebaseerd op een incident in een banlieue en lieten zich daarnaast inspireren door de documentaire When We Were Kings over bokslegende Mohammed Ali.

Anders dan in 2005 worden alle mannelijke personages nu gespeeld door vrouwen. Het verhaal heeft de afgelopen 20 jaar aan relevantie gewonnen. De vriendinnen re- en deconstrueren het beeld van mannelijkheid versus vrouwelijkheid. Onder meer door MeToo, de protesten in Iran, eerwraak-incidenten, en het maatschappelijke gesprek in Nederland over intersectionaliteit, is KINGS actueler dan ooit. Zij spelen letterlijk in een boksring om zich klaar te stomen voor de competitie.

Regie: Ritzah Statia en Kaja van Bruggen • Spel: Cripta Scheepers, Bitha Babazadeh en Rabina Khatun Miya • Script: Djamel Barra en Maarten van Hinte

Over het gezelschap:

RIGHTABOUTNOW INC. (RAN INC.) is een interdisciplinair urban productiehuis en stedelijk centrum voor podiumkunsten. RAN INC., opgericht door Marjorie Boston en Maarten van Hinte, brengt een nieuwe generatie makers en artiesten voor het voetlicht door het produceren van evenementen, tentoonstellingen en sociaal-maatschappelijke projecten in binnen- en buitenland. Ze coacht en cureert opkomende kunstenaars uit verschillende (sub)culturen en disciplines, van muziek, hedendaagse kunst tot dans en theater.

Als ‘Centre fort the urban arts’ in Amsterdam gelooft zij in diversiteit als de krachtigste bron van culturele vernieuwing, sociale ontwikkeling en artistieke innovatie.

 

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 27 januari 2024
Tijd: 20:00 uur