Laden Evenementen
02 mrt

Raymi Sambo Maakt – Gendermonologen

02 maart 2024 - 20:00 uur

Als je niet in het binaire plaatje past

Jezelf zijn is makkelijk, het zijn andere mensen die dat moeilijk maken. “Het is wetenschappelijk bewezen dat je in twee seconden een intuïtief goed oordeel over iemand kunt vellen. Dus als je nu naar mij kijkt, wat zie je? Wat dacht je? In welke categorie plaats je mij: jongen, meisje, non-binair? Wat is dat eigenlijk? Hoe ziet dat eruit?”

In Gendermonologen staan de persoonlijke verhalen van vijf jonge mensen centraal. Verhalen over wat het betekent om niet in het binaire genderplaatje te passen. In zang, dans en tekst vertellen zij over je plek vinden in onze samenleving en alles wat daarbij komt kijken zoals: labels en verwachtingen, openbare toiletten en de allereerste liefde als je ‘nieuwe’ ik.

Vijf verschillende mensen die één ding gemeen hebben: ze dagen zichzelf en onze maatschappij uit. Ze zijn constant het onderwerp van discussie, omdat ze ervoor kiezen om zichzelf te zijn en hun eigen geluk op te eisen.

Tekst: Ayden Carlo i.s.m. Raymi Sambo • Spel: Melvin Aroma, Jimmie Heijgelaar, Joel Toeange, Sjoerd Eltink, Jiska Mensink • Idee en regie: Raymi Sambo • Choreografie: Anne Suurendonk • Dramaturgie: Gerardjan Rijnders • Compositie: Kaspar Schellingerhout

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 02 maart 2024
Tijd: 20:00 uur