Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
02 mrt

Raymi Sambo Maakt – Gendermonologen

02 maart 2024 - 20:00 uur

https://vimeo.com/manage/videos/914477689/privacy

 

Als je niet in het binaire plaatje past

Jezelf zijn is makkelijk, het zijn andere mensen die dat moeilijk maken. “Het is wetenschappelijk bewezen dat je in twee seconden een intuïtief goed oordeel over iemand kunt vellen. Dus als je nu naar mij kijkt, wat zie je? Wat dacht je? In welke categorie plaats je mij: jongen, meisje, non-binair? Wat is dat eigenlijk? Hoe ziet dat eruit?”

In Gendermonologen staan de persoonlijke verhalen van vijf jonge mensen centraal. Verhalen over wat het betekent om niet in het binaire genderplaatje te passen. In zang, dans en tekst vertellen zij over je plek vinden in onze samenleving en alles wat daarbij komt kijken zoals: labels en verwachtingen, openbare toiletten en de allereerste liefde als je ‘nieuwe’ ik.

Vijf verschillende mensen die één ding gemeen hebben: ze dagen zichzelf en onze maatschappij uit. Ze zijn constant het onderwerp van discussie, omdat ze ervoor kiezen om zichzelf te zijn en hun eigen geluk op te eisen.

Scènes*****: “Een zeer actuele en ontroerende voorstelling waarin heden en verleden op fraaie wijze zijn verweven. Gendermonologen is ijzersterk, aansprekend theater dat veel publiek verdient.” 

NRC****: “Diverse, gedreven getuigenissen, gebracht met emotie en overtuigingskracht. Melvin Aroma (hij/hem) geeft extra jeu aan zijn optreden door zijn krachtige, soulvolle stem.” 

Parool: “Liefdevol is hoe de groep elkaar bijstaat in verschillende choreografieën, waardoor er een krachtig saamhorigheidsgevoel ontstaat. Aroma’s loepzuivere zang en expressieve interpretaties van nummers zoals Kate Bush’s Running up that hill voeren elektrische stroomstootjes langs je ruggengraat.” 
“Gendermonologen is niet alleen een viering van diversiteit en inclusie, maar ook een kritische reflectie op de maatschappelijke normen en verwachtingen rond genderidentiteit. Door het delen van persoonlijke verhalen dagen de acteurs de toeschouwers uit om na te denken over de complexiteit van gender en de impact van stereotypen en vooroordelen.”
Theaterkrant: “Sterk is hoe de spelers elkaar fysiek bijvallen, bijvoorbeeld door gezamenlijk bewegingen te kopiëren – troostrijk en empowering tegelijkertijd. Zanger-performer Melvin Aroma zingt een aantal gloedvolle liederen.” 
Idee, regie en c0-auteur: Raymi Sambo • Tekst: Ayden Carlo • Spel: Melvin Aroma, Jimmie Heijgelaar, Joëlle Toeange, Sjoerd Eltink, Jiska Mensink • Choreografie: Carolien Canters, Anne Suurendonk • Dramaturgie: Gerardjan Rijnders • Compositie: Kaspar Schellingerhout • Stagefight: Jaike Belfor

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 02 maart 2024
Tijd: 20:00 uur