Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
10 apr

Meervaart & Senf/George & Eran Producties/Amsterdams Andalusisch Orkest – Jihad van Liefde 1e voorstelling 16.00 uur – uitverkocht afgelast wegens corona

10 april 2021 - 16:00 uur

MUZIEKTHEATER

Deze voorstelling werd afgelast in de eerste covid19-golf. Daarvóór mochten er nog veel meer mensen in de zaal dan nu is toegestaan.  We hebben voorrang verleend aan de mensen die toen al hadden geboekt. Beide voorstellingen zijn hierdoor op dit moment uitverkocht. Je kunt je aanmelden voor de wachtlijst: reserveer@theaterdeverbeelding.nl

Naar de bestseller Een jihad van Liefde van David Van Reybrouck en ook een bestseller in het theater met vijf- en viersterren recensies overladen

Mohamed El Bachiri raakte miljoenen mensen met zijn boodschap van liefde en medemenselijkheid, nadat hij zijn vrouw verloor bij de aanslagen in Brussel van 22 maart 2016. Het autobiografische verhaal Jihad van Liefde over liefde, pijn en verzoening wordt gespeeld door acteur Mohammed Azaay en muzikaal ondersteund door het Amsterdams Andalusisch Orkest.

Het boek, Een jihad van liefde, van Mohamed El Bachiri, opgetekend door David Van Reybrouck, is inmiddels meer dan 100.000 keer verkocht. Het vertelt het indrukwekkende verhaal van de Belgische metrochauffeur uit Molenbeek die zijn grote liefde en moeder van zijn drie kinderen verloor bij de terreuraanslag in de Brusselse metro. Het boek geeft uitdrukking aan Mohameds liefde, verdriet en veerkracht, net als zijn inspirerende en hoopvolle oproep om medemenselijkheid. In het tv-programma De Afspraak, werd het interview met Mohamed het best bekeken fragment ooit op de Vlaamse televisie.

El Bachiri werd 4 november jl. bekroond met de Konstanzer Konzilpreis, een prijs die elke twee jaar wordt uitgereikt aan mensen die bijdragen aan een toleranter Europa.

Jihad van Liefde wordt een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling over een gewone man die – getroffen door het noodlot – zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte dwingt. Een voorstelling waar zowel ruimte is voor de hoopvolle boodschap als voor de rauwe pijn.

Trouw*****: “In de bewerking van Sarah Ringoet en de regie van Eran Ben-Michaël is het een theaterdocument geworden, dat je recht in het hart treft. Mohammed Azaay speelt als El Bachiri de tot nu beste rol in zijn leven. Deze Jihad van Liefde is een oprechte en hartverscheurend breekbare strijdkreet tegen wrok en onbegrip.”

De Volkskrant****: “Jihad van liefde is een schitterende mengeling van rouwbeklag, woede en loutering.”

NRC****: “Acteur Mohammed Azaay is op zijn sterkst als hij ingetogen en dicht bij zichzelf blijft, in ingedikte stiltes tussen zinnen of in fluisterend verdriet. ….een aangrijpend portret van rouw en liefde. Het verhaal is groots.”

Theaterkrant: “…fantastische hoofdrol van acteur Mohammed Azaay. Azaay zelf is sowieso het geheime wapen van Jihad van liefde: de manier waarop hij schakelt tussen intens verdriet, machteloze woede en een soort ondraaglijke lichtheid tegen de klippen op maakt diepe indruk en vertoont nergens een valse noot.”
“Als geheel is Jihad van liefde echter een bijzonder sterke voorstelling geworden: een emotioneel nietsontziende blik in een peilloos verdriet, en de ongelofelijke manier waarop El Bachiri zich moreel en mentaal staande heeft weten te houden.”

Het Parool: “In een wereld van toenemende polarisatie is Jihad van de liefde een eilandje van barmhartigheid.”

Scènes****: “prachtig gespeeld door Mohammed Azaay. Hij wordt omringd door drie muzikanten van het Amsterdams Andalusisch Orkest die zijn vertelling fraai omlijsten met prachtig spel op kanun, ud, percussie en viool.”

Inmiddels is het tweede boek van El Bachiri verschenen, getiteld De odyssee van Mohamed, ook opgetekend door David van Reybrouck.

Na afloop van de voorstelling is er een nagesprek met gespreksleiders van Amnesty International.

Regie: Eran Ben Michaël  Tekst en bewerking: Sarah Ringoet Spel: Mohammed Azaay Muziek: Amsterdams Andalusisch Orkest Scenografie: “Silent Fragments of an Explosion…in the mind” door Kouwenhoven&Kranendonk

www.jihadvanliefde.nl

Klik hier voor  TV item van Mohamed El Bachiri van Nieuwsuur

Klik hier voor Nieuwsfragment in het RTL Nieuws

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 10 april 2021
Tijd: 16:00 uur
Locatie: Theater De Verbeelding
Reserveerlijn: 0299-411234