Laden Evenementen
16 mrt

Hotel Modern – De Lange Gang

16 maart 2024 - 20:00 uur

Het leven laat zich niet voorspellen

Arlène Hoornweg vond in haar familiegeschiedenis de bron voor een vertelling over de kracht van moederliefde: een moeder raakt door een noodlottige gebeurtenis haar dochter kwijt en begint een wonderlijke zoektocht. Pauline Kalker verbeeldt het rouwproces dat volgde op een abortus en een aantal miskramen. Ze neemt een duik in de tijd en ontdekt hoe bittere pijn kan veranderen in dierbaar verdriet. Herman Helle maakt met beelden van zijn opgroeiende dochter een ontroerende film, Heleen Wiemer tekent animaties en Reinier van Houdt maakt muziek.

Met een green screen-studio, kleipoppetjes en boomschors verbeeldt Hotel Modern verhalen waarin geboren worden niet vanzelfsprekend is en het leven zich niet laat voorspellen.

Volkskrant: *** “De creativiteit is hier heerlijk vintage Hotel Modern: camera’s schieten over wonderlijke tableaus vol miertjes, moeders, spinnenwebben, bossen en boomschors. Van sokkenmandjes en afdruiprekjes is een ziekenhuis gemaakt. Inclusief dwaaltocht door gangen vol zorgelijk piepende slangen.”

Parool: “In dat soort vondsten, waarin met huis-, tuin- en keukenspullen een universum wordt geschapen, schuilt de kracht van Hotel Modern, die ook na al die jaren nog niet is uitgewerkt.”

Concept:  Arlène Hoornweg, Pauline Kalker • Makers en spelers: Arlène Hoornweg, Pauline Kalker, Heleen Wiemer, Herman Helle

 

 

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 16 maart 2024
Tijd: 20:00 uur