Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
16 mrt

Hotel Modern – De Lange Gang

16 maart 2024 - 20:00 uur

Het leven laat zich niet voorspellen

Met een green screen-studio, kleipoppetjes en boomschors verbeeldt Hotel Modern verhalen waarin geboren worden niet vanzelfsprekend is en het leven zich niet laat voorspellen.

Arlène Hoornweg vond in haar familiegeschiedenis de bron voor een vertelling over de kracht van moederliefde: een moeder raakt door een noodlottige gebeurtenis haar dochter kwijt en begint een wonderlijke zoektocht. Pauline Kalker verbeeldt het rouwproces dat volgde op een abortus en een aantal miskramen. Ze neemt een duik in de tijd en ontdekt hoe bittere pijn kan veranderen in dierbaar verdriet.

Herman Helle verwerkt filmbeelden van zijn opgroeiende dochter tot een live-video installatie, Gabby Bakker beweegt een stier, Heleen Wiemer tekent animaties en Reinier van Houdt maakt muziek.

Volkskrant***: “De creativiteit is hier heerlijk vintage Hotel Modern: camera’s schieten over wonderlijke tableaus vol miertjes, moeders, spinnenwebben, bossen en boomschors. Van sokkenmandjes en afdruiprekjes is een ziekenhuis gemaakt. Inclusief dwaaltocht door gangen vol zorgelijk piepende slangen.”

Parool: “In dat soort vondsten, waarin met huis-, tuin- en keukenspullen een universum wordt geschapen, schuilt de kracht van Hotel Modern, die ook na al die jaren nog niet is uitgewerkt.”

Concept: Arlène Hoornweg, Pauline Kalker • Makers en spelers: Arlène Hoornweg, Pauline Kalker, Herman Helle, Gabby Bakker, Heleen Wiemer • Componist en live muziek: Reinier van Houdt

Voor een interview in het Brabants dagblad klik hier

Over Hotel Modern

Hotel Modern is internationaal beroemd en gekend theatergezelschap. Vorig jaar werd meegewerkt bij de Opera in Stuttgart aan de enscenering van Wagners Ring des Nibelungen, werd Kamp gespeeld in de Munchener Kammerspiele, Ons Wereldrijk (over de kolonisatie van Indonesië) was te zien in Porto en werd verkozen tot een van de 10 beste voorstellingen van vorig jaar  in Portugal! 

Guy Cassiers vroeg Hotel Modern om in samenwerking met de acteurs van ITA mee te werken aan ‘Oer en Andere Tijden’, die lovend werd ontvangen.

www.hotelmodern.nl

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 16 maart 2024
Tijd: 20:00 uur