Wat je moet weten over Theater De Verbeelding

Om een voorstellingsbezoek voor iedereen zo prettig mogelijk te laten verlopen

Voor bezoekers van De Verbeelding is er een eigen garderobe beschikbaar. De toegang tot het theaterdeel van de foyer in P3 is tijdens de voorstelling niet toegankelijk voor andere bezoekers.

  • Op last van de brandweer is het niet toegestaan om jassen los mee te nemen in de theaterzaal.
  • Het is geen bewaakte garderobe en De Verbeelding is niet aansprakelijk voor eventueel verlies van eigendommen.

Gasten  in een rolstoel kunnen dit melden via reserveer@theaterdeverbeelding.nl, dan wordt hiermee rekening gehouden. We maken graag een plaats vrij. Een mindervalidentoilet bevindt zich in de hal rechts naast de hoofdingang.

…dan kun je aan de theaterkassa of bij je reservering altijd vragen om plaatsen vooraan.

  • Zoals bij alle vlakkevloertheaters gaat kort voor aanvang van de voorstelling de theaterzaal open. Wij laten duidelijk weten als de zaal open gaat.
  • Volg te allen tijde de aanwijzingen van de zaaldienst op.
  • Er is vrije plaatskeuze met uitzondering van de stoelen waarop staat aangegeven “gereserveerd” of “medewerker”.

Roken is in P3 uitsluitend toegestaan in de rookruimte op de eerste etage. Deze is echter niet altijd bereikbaar voor het theaterpubliek.

Voor slechthorenden is een ringleiding aanwezig in de theaterzaal. Wij hebben enkele koptelefoons beschikbaar voor wie een eigen gehoorapparaat hier niet kan instellen (op T of R stand). Het volume is zelf aan te passen. Vraag hiernaar bij de theaterkassa of stuur een e-mail naar reserveer@theaterdeverbeelding.nl Vermeld je  naam, zodat wij de reservering kunnen bevestigen.

TIJDENS DE VOORSTELLING

  • Het is niet de bedoeling om tijdens de voorstelling te eten, te snoepen en te drinken. Glaswerk en kopjes mogen niet mee de zaal in.
  • Zet voor een ongestoorde voorstelling altijd je mobiele telefoon helemaal uit. Zelfs met een stil alarm kun je apparatuur zoals zendermicrofoons storen.
  • Foto-, film-, en geluidsopnamen maken is verboden zonder uitdrukkelijke toestemming van de rechthebbenden; het optredende gezelschap of artiest. Heb je toestemming, zorg er dan voor dat het toestel niet flitst.

Kom op tijd. Na aanvang van de voorstelling is toegang niet meer mogelijk. Er wordt geen restitutie verleend. Als er een pauze is, kunnen we je indien gewenst alsnog binnen laten.