Route en Parkeren

Nuttige informatie voor aanvang van uw bezoek

Er is voldoende parkeergelegenheid.

De voorstellingen van Theater De Verbeelding vinden plaats in de theaterzaal van het Pop & Cultuurpodium P3.

Bezoekadres:
Purmersteenweg 17 – 19
1441 DK Purmerend

Als u lopend komt of met de fiets dan kunt uw fiets plaatsen in de rekken aan de achterzijde van het gebouw aan de kant van het spoor.

U kunt uw auto parkeren op het parkeerterrein tegen over P3.  Houd er rekening mee dat er op de meeste terreinen sprake is van betaald parkeren. Het dagtarief is € 2,00 op het terrein aan de Purmersteenweg tegenover De Verbeelding (in P3). Betalen per kwartier kan ook, dat kost € 0,50. Alleen bij de rode automaat kunt u met muntgeld betalen.

Betaald parkeren is van toepassing op:
Maandag t/m donderdag en zaterdag: 09.00 – 18.00 uur
Vrijdag (en extra koopavonden): 09.00 – 21.00 uur
Parkeren in de binnenstad is op alle zondagen en op officiële feestdagen gratis.

Als u gebruik maakt van een rolstoel kunt u het gebouw betreden via een (fiets-)oprit naast de trappen aan de voorzijde. Is deze te steil voor uw rolstoel, dan kunt u via de (dienst-)inrit aan de achterzijde bij de voordeur komen. Wilt u de voorstelling in een rolstoel bezoeken meld dit dan alstublieft van tevoren.

OPENBAAR VERVOER

Bus

Purmerend heeft vanuit Amsterdam Centrum een frequente verbinding met lijn 301  Halte Stadhuis, op de Purmersteenweg schuin tegenover De Verbeelding (in P3):

 

Trein

Purmerend is met de trein te bereiken vanuit de richting Amsterdam en de richting Hoorn-Enkhuizen. Uitstappen op station Purmerend (dus niet op Overwhere of Weidevenne). Vanaf het station Purmerend (zijde centrum) slaat u rechtsaf in de richting van het Cramwinckelplantsoen dat naast de doodlopende Stationsweg ligt. Door dit parkje is het enkele minuten lopen naar het theater.