Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
18 mrt

Desnor / Louis Janssens – Serenade

18 maart 2023 - 20:00 uur

MUZIEKTHEATER

Een ode aan de liefde in al haar facetten

Niets of niemand bestaat op zich: we zijn als mens altijd schatplichtig aan de mensen om ons heen. Vanuit die gedachte wil Serenade een uitnodiging zijn om te kijken, te bevragen en nieuwsgierig te zijn naar wat prikkelt en inspireert. Het is een ode aan de liefde in al haar facetten. Geïnspireerd door Franz Schubert verbeeldt Louis Janssens ons een nacht waarin allerlei verhalen, liederen en teksten samenkomen. Zo ontvouwt zich een denk- en gevoelswereld waarbij grote emoties niet worden geschuwd. ‘Serenade is egodocument en collage ineen, een intiem portret van een extraverte jonge kunstenaar, die romantiek niet schuwt.’

DeMorgen: “Serenade is een zelfportret van de artiest, via een dubbelganger die niet van de minste is: componist Franz Schubert. Dramaturgische kapstok van Serenade is Schuberts liedcyclus Schwanengesang (1828), gecomponeerd in bed, vlak voor hij stierf. 

Tussen de liederen van Schubert in weeft Janssens – zingend, spelend, vertalend, mimend – zijn eigen soms hilarische anekdotes, zijn eigen liederen van liefde, leven en dood: van Céline Dion over Mozart tot Liesbeth List. Die laatste is een onbetwistbaar hoogtepunt.”

Theaterkrant: “Intieme ode aan duistere romantiek. Het intieme portret met anekdotes en muziek geeft een weldadig effect.”

Van en met: Louis Janssens

 

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 18 maart 2023
Tijd: 20:00 uur