Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
14 okt

Volksoperahuis – De tranen van Ang

14 oktober 2022 - 20:30 uur

MUZIEKTHEATER

Een volksopera over helden die schurken blijken, familietradities en wederzijds onbegrip

De tranen van Ang is een muzikaal volksverhaal over de Gebr. Coen (jaja, verre nazaten van…) twee ondernemers die een reusachtig Oosters houten beeld hebben geërfd van hun overoveroveropa. Als blijkt dat het beeld op de internationale opsporingslijst van koloniale roofkunst staat en terug zal moeten naar het land van herkomst slaat de vlam in de pan.

De tranen van Ang is een verhaal over historisch besef of het gemis daaraan. Met een mix van humor, diepgang en gevoelvolle liederen speelt en zingt het Volksoperahuis over dit actuele thema, dat haar wortels heeft in het koloniale verleden van ons land.

Verteller: Arie de Mol Zanger/acteur: Kees Scholten Componist/accordeonist: Jef Hofmeister

Theaterkrant: “Af en toe neemt de heldere vertelling een verrassende afslag, waardoor die onderhuids toch ook gaat over reputatieschade, ondernemerszin en Hollandse betweterigheid, alsook over meldingsplicht, gewetensconflicten en echo’s uit het verleden, die steeds dichterbij komen.” 

Publieksreacties: “Volksoperahuis heeft een prachtige voorstelling gemaakt. Schitterende liederen.” “Een geweldig relevante voorstelling.

Theater De Verbeelding in Onder de Linden

Na de fusie van de twee gemeenten willen we de bewoners van de Beemster en Purmerend  kennis laten maken met elkaars verrassende aanbod. Daarom programmeert De Verbeelding een aantal voorstellingen in het knusse theater Onder de Linden in Middenbeemster.

KLIK HIER VOOR KAARTEN

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 14 oktober 2022
Tijd: 20:30 uur
Locatie: Onder De Linden Beemster
Adres: Middenweg 150