Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.
27 okt

Volksoperahuis/Artscape Kaapstad: Krotoa Eva van de Kaap

27 oktober 2018 - 20:30 uur

  

MUZIEKTHEATER
“Zij wil vrijer als een arend zweef, zij is een kind dat graag wil overleef”

Meer dan 200 aantekeningen over een jong Khoe meisje, één van de oorspronkelijke bewoners van de Kaap, in Van Riebeecks’ VOC journaals vormen de basis van deze muziektheatervoorstelling.

Zuid-Afrika 2018. Een Nederlandse acteur en een Zuid-Afrikaanse actrice ontmoeten elkaar op de filmset van Krotoa: Eva van de Kaap. Hij speelt Van Riebeeck, de VOC-koopman die in 1652 de kolonie op de Kaap stichtte. Zij speelt Krotoa, het Khoe meisje dat al heel jong in zijn huishouden terecht kwam en tolk werd tussen de Nederlanders en haar eigen volk. Krotoa was de eerste Khoe vrouw die gedoopt werd en officieel trouwde met een Europeaan. Zij kwam niet ongehavend uit de strijd tussen twee culturen. Op de filmset gaan de acteurs niet alleen in hun historische rol, maar ook met elkaar de confrontatie aan. Talen: Engels, Afrikaans, Nederlands en Khoekhoegowab, met Nederlandse (deel) vertalingen.

Tekst: Sylvia Vollenhoven, regie: Basil Appollis, spel: Kees Scholten en Bianca Flanders, muziek: Frazer Barry, Jef Hofmeister

www.volksoperahuis.nl

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 27 oktober 2018
Tijd: 20:30 uur
Locatie: Theater De Verbeelding
Reserveerlijn: 0299-411234