Laden Evenementen
04 mrt

Via Rudolphi/ROSEstories/Bellevue – Happy in Holland

04 maart 2023 - 20:00 uur

TONEEL

Ontwapenend en ontroerend relaas vol luchtige botsingen

Voor Chinees-Indisch restaurant Hong Kong is het doek gevallen. Een tijdperk is voorbij. Weg is het eerste Hollandse uit-eten, de eerste afhaal. Nooit meer babi pangang, foe yong hai of tjap tjoy op zondagavond. Maar wat is er toch gebeurd met die eeuwig glimlachende, zwijgende vrouw die die witte bakjes meegaf vanachter de toonbank? En met haar lieve dochtertje, dat er altijd vrolijk kroepoek bij inpakte?

In Happy in Holland doorbreekt de volwassen dochter Happy het stilzwijgen. Wie is haar moeder eigenlijk? Wat wilde ze van het leven? Wie zou haar ideale dochter zijn geweest?  Wat volgt is een aaneenschakeling van luchtige botsingen tussen moeder en dochter, waarin we van alles te horen krijgen, maar het meeste onuitgesproken blijft. 

Regisseur Char Li Chung en schrijvers Sun Li en Tjyying Liu zijn restaurantkinderen van het eerste uur. Op de brokstukken van het Chinees-Indische restaurant gaan ze in deze ontwapenende voorstelling samen op zoek naar de wortels van hun bestaan. Hoe koester je het verleden, als je er eigenlijk alleen maar heel hard van wil wegrennen? Een liefdevol vaarwel, zoals alleen zij dat kunnen.

Tekst: Sun Li en Tjyying Liu Regie: Char Li Chung Spel: Charlotte Ha, Mei Ling Wan-Im

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 04 maart 2023
Tijd: 20:00 uur