Laden Evenementen
18 feb

Veenfabriek – De Klap 2 – RECHT

18 februari 2023 - 20:00 uur

MUZIEKTHEATER

In een broeierige nachtclub proberen mannen met macht de wereld rechtvaardiger te maken

Het is een zwoele zomeravond. Niet ver van het Vredespaleis in Den Haag, in een chique nachtclub, zijn de drankjes te duur, de acts te verleidelijk, is de muziek te opwindend en zijn de gasten mannen die macht uitstralen. Zelfs hier gaat hun werk door. Het gesprek gaat over politiek, geld, hulpverlening, internationaal recht en mensenrechten. Hoe verhogen we de levensstandaard en garanderen we voor meer mensen toegang tot eerlijke rechtspraak? Wat kunnen we doen om de wereld rechtvaardiger te maken? Waarom is alles zo verdomd oneerlijk? Met de whisky op tafel en afgeleid door het broeierige entertainment van de nacht proberen de ‘mannen met macht’ uit alle macht het goede te doen. 

Joeri Vos schrijft en regisseert RECHT, geïnspireerd door de vraag ‘Waar doe je goed aan’? RECHT is het tweede deel van drieluik de Klap. Net als bij de eerdere voorstelling KRANT (2022 en ook te zien in De Verbeelding) en derde deel HULP (2024) portretteert Vos in RECHT mensen die zich (min of meer) professioneel verhouden tot een grote en ontwrichtende gebeurtenis op het wereldtoneel, een verwoestende ramp: De Klap. De voorstellingen in dit drieluik staan op zichzelf, maar ze alledrie zien en horen is natuurlijk warm aanbevolen.

Tekst en regie: Joeri Vos • Muzikaal leider: Bastiaan Woltjer • Muziek en spel: Phi Nguyen, Roland Haufe, Niki Verkaar, Shanice Redan, Milena Haverkamp en Berend Jak • Installatie: John van Oostrum 

 

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 18 februari 2023
Tijd: 20:00 uur