Laden Evenementen
25 nov

Likeminds – Vecht (genomineerd voor de Theo d’or)

25 november 2023 - 20:00 uur

Aangrijpende performance over toeslagenschandaal

Ik teer op tekorten 

Dat is nog erger dan op niks

Wat betekent het om uitgekleed te worden door de overheid? Wat betekent het om altijd op je hoede te moeten zijn voor je achternaam, je afkomst, je dubbele nationaliteit?
In de aangrijpende monoloog Vecht, die Maxine Palit de Jongh op basis van het toeslagenschandaal schreef, maken we de ondergang mee van Zafirah, gespeeld door Nadia Amin. Een jonge levenslustige vrouw die werkt voor de juridische afdeling van een overheidsinstelling, twee kinderen opvoedt en geplet wordt in de racistische raderen van de overheid. Envelop na envelop valt op de mat, waarin Zafirah wordt aangemerkt als fraudeur. Ze moet betalen en boeten tot er niets meer van haar overblijft.

Vecht is genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs 2023! en Nadia Amin is genomineerd voor de Theo d’Or

Theaterkrant: “Wat een tekst, wat een performance! De ontwikkeling van Zafirah van zorgeloze moeder tot een schim van zichzelf neemt bijna de vorm aan van een Griekse tragedie.”

Tekst: Maxine Palit de Jongh • Spel: Nadia Amin • Regie: Zephyr Brüggen i.s.m. Nadia Amin • Muziek: Martin van Hees

Likeminds vroeg drie jonge toneelschrijvers een verhaal te vertellen dat de huidige staat van institutioneel racisme in Nederland blootlegt. Vecht is één van de drie verhalen.

 

 

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 25 november 2023
Tijd: 20:00 uur