Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
28 okt

DeRonde/Deroo – TRANSIT

28 oktober 2023 - 20:00 uur

 

 

Absurd, dromerig en humoristisch – Language no problem

TRANSIT – ‘Maak je veiligheidsgordel vast, er is geen geschatte aankomsttijd’ is een surreële fysieke voorstelling over het ‘ertussenin’ vast zitten. Het gevoel van een eeuwige transitzone op een luchthaven waar geen vliegtuig ooit aankomt of vertrekt. Terwijl je wacht op hulp, met je koffer in de hand, begint je lichaam te trillen alsof er een aardbeving binnenin je zit. Er is geen hulp onderweg. Je staat er helemaal alleen voor. Advies? Geniet er maar van, want er is nog een lange weg te gaan.

Deze absurde, dromerige en humoristische voorstelling schetst een filmische blik over het gevoel van nooit ergens aankomen. In realiteit zijn we vaker onderweg dan dat we ergens arriveren. We zijn altijd op zoek. We streven naar geluk. We snakken naar liefde. We pogen. We hopen. We dromen. We wensen. We verlangen. Je bent gewaarschuwd voor de turbulentie.

Theaterkrant: “Waanzinnige performance over menselijk verlangen naar verlossing. Explosief en dynamisch, acrobatiek en circusact lijken samen te komen. Hoogtepunt is het slotbeeld waarin het drietal de ook al beroemde song It’s All Coming Back To Me Now van de Canadese zangeres Celine Dion playbackt. Humoristisch en toegewijd.”

Concept & Creatie: DeRonde/Deroo • Performance: Nick Deroo, Tom de Ronde & Amber Veltman • Sound Design: Jethro Cooke • Light Design: Grischa Runge • Kostuumontwerp: Karen de Meijer, Marrit van der Burgt • Eindregie: Jef Van gestel

TRANSIT is een vervolg op After The Echo, dat in 2021 de Best of Fringe Award van het Amsterdam Fringe Festival won. Jury: “Impactful, touching and freaking magical.”

Theaterkrant: “Je ziet in het Nederlandse theater niet vaak meer dat makers zo’n consequent en rijk beeldend universum opbouwen als Deroo en DeRonde hier doen.”

Over DeRonde/Deroo

DeRonde/Deroo bestaat uit de mimers Nick Deroo (België, Oostende, 1990) en Tom de Ronde (Nederland, Delft, 1997). Beide studeerden aan de Mime opleiding in Amsterdam aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Daar vonden ze elkaar in hun gedeelde liefde voor filmisch theater. DeRonde/Deroo creëert droomwerelden die op je netvlies blijven branden. Als kijker krijg je een inkijk in een universum met eigen regels en surreële momenten. Hun voorstellingen worden vaak omschreven als visueel verbluffende gedichten. Nick en Tom zijn beide ook actief buiten hun collectief. Hierdoor blijven ze zichzelf uitdagen en worden ze geïnspireerd door kunstenaars om hen heen.

 

 

 

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 28 oktober 2023
Tijd: 20:00 uur