Laden Evenementen
28 okt

DeRonde/Deroo – TRANSIT

28 oktober 2023 - 20:00 uur

Absurd, dromerig en humoristisch

TRANSIT – fasten your seatbelt, there’s no estimated time of arrival is een surreële fysieke voorstelling over het ‘ertussenin’ vast zitten. Het gevoel van een eeuwige transitzone op een luchthaven waar geen vliegtuig ooit aankomt of vertrekt. Terwijl je wacht op hulp, met je koffer in de hand, begint je lichaam te trillen alsof er een aardbeving binnenin je zit. Er is geen hulp onderweg. Je staat er helemaal alleen voor. Advies? Geniet er maar van, want er is nog een lange weg te gaan.

Deze absurde, dromerige en humoristische voorstelling schetst een filmische blik over het gevoel van nooit ergens aankomen. In realiteit zijn we vaker onderweg dan dat we ergens arriveren. We zijn altijd op zoek. We streven naar geluk. We snakken naar liefde. We pogen. We hopen. We dromen. We wensen. We verlangen. Je bent gewaarschuwd voor de turbulentie.

TRANSIT is een vervolg op After The Echo, dat in 2021 de Best of Fringe Award van het Amsterdam Fringe Festival won. 

Theaterkrant: “Je ziet in het Nederlandse theater niet vaak meer dat makers zo’n consequent en rijk beeldend universum opbouwen als Deroo en DeRonde hier doen.”

Amsterdam Fringe Jury: “Impactful, touching and freaking magical.”

Concept & Creatie: DeRonde/Deroo • Performance: Nick Deroo, Tom de Ronde & Annabel Koele • Sound Design: Jethro Cooke • Light Design: Grischa Runge • Eindregie: Jef Van gestel

Over DeRonde/Deroo

DeRonde/Deroo bestaat uit de mimers Nick Deroo (België, Oostende, 1990) en Tom de Ronde (Nederland, Delft, 1997). Beide studeerden aan de Mime opleiding in Amsterdam aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Daar vonden ze elkaar in hun gedeelde liefde voor filmisch theater. DeRonde/Deroo creëert droomwerelden die op je netvlies blijven branden. Als kijker krijg je een inkijk in een universum met eigen regels en surreële momenten. Hun voorstellingen worden vaak omschreven als visueel verbluffende gedichten. Nick en Tom zijn beide ook actief buiten hun collectief. Hierdoor blijven ze zichzelf uitdagen en worden ze geïnspireerd door kunstenaars om hen heen.

 

 

 

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 28 oktober 2023
Tijd: 20:00 uur