Laden Evenementen
08 mei

Bijgeboekt: Toneelgroep Het Volk: De Bezoeking

08 mei 2020 - 20:30 uur

Toneelgroep Het Volk is  het enige gezelschap dat gedurende ongeveer 25 jaar zonder uitzondering al hun voorstellingen in Theater De Verbeelding heeft gespeeld. De jonge acteurs zijn nu gelouterde spelers, die een geheel eigen speelstijl ontwikkelden en serieuze thema’s een hilarische draai geven. 

Toneelgroep Het Volk, specialist in het lichtvoetig opdissen van troosteloze gebeurtenissen.

In een ziekenhuis liggen twee patiënten op leeftijd: weduwnaar Harderwijk en de gescheiden heer Roest. De twee hebben een aparte kamer, omdat ze niet te handhaven zijn op de reguliere ziekenzaal. Met hun geklaag, gesnurk en sarcasme zijn zij voor de andere patiënten, directie, verpleegkundigen en het schoonmaakpersoneel een hel. Daarentegen hebben de heren een rotsvast vertrouwen in de ‘witte jas’; hun bewondering voor artsen grenst aan het ridicule.
In ‘De bezoeking’ komen de dochters van beide mannen gedurende zeven dagen langs met schoon ondergoed en pyjama’s, een zoute haring of een gehaktbal. Ze hebben het niet gemakkelijk, maar houden verrassend goed stand tegenover hun veeleisende papa’s. Dat levert zeer herkenbaar, treurig en tegelijkertijd amusant theater op.

Spel: Wigbolt Kruijver, Bert Bunschoten, Minke en Karlijn Kruijver

http://www.toneelgroephetvolk.nl

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 08 mei 2020
Tijd: 20:30 uur
Locatie: Theater De Verbeelding
Reserveerlijn: 0299-411234