Laden Evenementen
29 jan

Toneelgroep Het Volk – De Bezoeking (verplaatst van 3 mei 2020 naar 29 januari 2021

29 januari 2021 - 20:30 uur

TONEEL

Toneelgroep Het Volk is  het enige gezelschap dat gedurende ons bijna 30-jarig bestaan zonder uitzondering al hun voorstellingen in Theater De Verbeelding heeft gespeeld. De jonge acteurs zijn nu gelouterde spelers, die een geheel eigen speelstijl ontwikkelden en serieuze thema’s een hilarische draai geven. Dit is, na 40 jaar, de laatste reisvoorstelling van Het Volk. Dus komt allen!

Toneelgroep Het Volk, specialist in het lichtvoetig opdissen van troosteloze gebeurtenissen

In een sanatorium bevinden zich twee bejaarde mannen, de patiënten Roest en Harderwijk. Beiden zijn zwak en levensmoe. Naarmate hun gesprekken vorderen, blijken de heren meer met elkaar gemeen te hebben dan men in eerste instantie zou denken. In een ver verleden waren zij beiden werkzaam in de wereld van de muziek, Harderwijk als dirigent van opera’s en Roest als amateurzanger. De laatste reisde als Mario Rostero buurthuizen en braderieën af met als enige repertoire het drinklied uit de opera La Traviata van Verdi. 

In De Bezoeking graven Roest en Harderwijk diep in elkaars geheugen, waarbij het accent steeds vaker komt te liggen op Verdi’s meesterwerk. Figuren uit genoemde opera passeren de revue en geleidelijk beginnen werkelijkheid en fantasie door elkaar te lopen. Roest en Harderwijk gaan zo zeer op in het herbeleven van het verhaal van La Traviata dat zij de greep op de realiteit uit het oog dreigen te verliezen. Zo kan het gebeuren dat in hun beleving het sanatorium plotsklaps verandert in een feestzaal of casino en de toeschouwer in een hartstochtelijke operascène terecht blijkt gekomen. 

Het plotseling hervonden enthousiasme van Roest en Harderwijk waarmee zij hun muzikale verleden en levensverhaal doornemen, zorgen voor hilarische en ontroerende momenten en mondt tenslotte uit in een operawaardige apotheose waarmee beide patiënten zingend de laatste acte inluiden.

Theaterkrant: “Na vierenveertig jaar maken de mannen van Toneelgroep Het Volk opeens bij hun ‘afscheidsvoorstelling’ muziektheater. Het getuigt van veel moed om met De bezoeking een totaal ander soort productie te brengen dan wat we van hen gewend zijn. Eigenlijk kan alleen Karlijn Kruijver goed zingen, maar dat staat een amusante voorstelling niet in de weg. Sterker nog, het uitgestreken smoelwerk van een zingende Wigbolt Kruijver is onbetaalbaar. De gedurfde keuze maakt het tot een gedenkwaardig en ook origineel afscheid.”

Spel: Wigbolt Kruijver, Bert Bunschoten, Minke en Karlijn Kruijver

www.toneelgroephetvolk.nl

De Bezoeking is de laatste reisvoorstelling van de legendarische Toneelgroep Het Volk. Het kleine gezelschap reist al meer dan 40 jaar langs Nederlandse en Vlaamse theaters om het publiek te vermaken met haar eigenzinnige en geestige voorstellingen over mannelijk onvermogen. Kenmerkend is ook hun archaïsch taalgebruik. In de loop van de jaren heeft Het Volk een grote schare fans opgebouwd.

Nieuwe kaarten zijn te koop als het volledige programma online staat

 

 

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 29 januari 2021
Tijd: 20:30 uur
Locatie: Theater De Verbeelding
Reserveerlijn: 0299-411234