Laden Evenementen
30 sep

Nastaran Razawi Khorasani -This is not a dance

30 september 2023 - 20:00 uur

Hoe dans je als je niet mag dansen? 

In Iran is dansen officieel verboden. Veel dansers en choreografen zijn naar het buitenland gevlucht. Degenen die er nog wonen, moeten vindingrijk zijn. Hoe houden zij deze kunstvorm levend? Wat mag gezien worden en wat niet? Terwijl muziek en belichting elkaar steeds verder opzwepen, probeert ze haar dansende lichaam te beteugelen.

Nastaran spreekt met choreografen en dansers die wonen in Iran. Hoe gaan zij om met het dansverbod? Hoe beoefenen zij hun beroep, welk gevaar lopen zij, voor welke vrijheden strijden zij? This is not a dance is een eerbetoon aan het lichaam dat wil bewegen en aan de kunst die gemaakt móet worden.
Haar BNG Bankprijs voorstelling Songs for no one werd lovend ontvangen (ook in De Verbeelding).

Concept, regie, spel: Nastaran Razawi Khorasani • Scenografie: Peter van Til • Muziek: Joost Maaskant

Nastaran Razawi Khorasani is afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht. In 2020 werd ze genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek. Haar voorstelling Songs for no one ontving tweemaal de BNG Bank Theaterprijs (2020/2021) en werd geselecteerd voor Het TheaterFestival Vlaanderen 2022. Samen met Davy Pieters is ze onderdeel van het makersduo Kobe, dat performances en documentaires ontwikkelt voor de meest uiteenlopende contexten.

De pers over Songs for no one

Volkskrant****: “Als ze zingt, danst en rapt, voel je de bizarre werkelijkheid achter geblindeerde ramen in een land waar verraad, blokkades en geheime diensten weliswaar kinderlevens infecteren, maar hun dromen niet.”

NRC****: “Haar interviewtechniek is voorbeeldig: ze legt de kinderen niets in de mond, houdt de vragen alledaags en concreet en vraagt goed door.”

Juryrapport BNG Bank Theaterprijs 2021: “Razawi Khorasani etaleert in Songs for no one haar kwaliteiten als maker, performer en ook interviewer.”

 

 

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 30 september 2023
Tijd: 20:00 uur