Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.
16 feb

Theatergroep Bambie – Bambie Nul

16 februari 2019 - 20:30 uur

Filosofische en fysieke slapstick

Twee mannen gaan in BAMBIE NUL op zoek naar de ‘Betekenis der Dingen’. Zij trekken zich terug in hun absurdistisch universum en doen doelgericht onderzoek naar het leven, moeder natuur, het wonder der techniek, de liefde en ‘Het Hogere’, maar staan zichzelf daarbij in de weg. Hun denkramen zijn te klein en misschien maken ze alles wat onderzocht wordt wel per ongeluk kapot.

BAMBIE NUL is filosofische en fysieke slapstick over de treurnis én de schoonheid van de mislukking. Met Flauberts roman ‘Bouvard & Pécuchet’, het onverwoestbare ‘Ne me quitte pas’ en het zwarte schilderij van Malevich (onder het motto ‘Dat kan mijn kleine zusje ook’) als inspiratiebronnen.

Terug naar het nulpunt, was de gedachte waarmee Bambie’s Jochem Stavenuiter en Paul van der Laan twee jaar geleden in een klein zaaltje aan het werk gingen. Het resultaat is een parel van een voorstelling, die door Theater Kikker werd uitverkozen tot het beste van dat theaterseizoen, ‘omdat de twee Bambie’s ons laten zien hoe godvergeten rijk eenvoud kan zijn.’

Theaterkrant: “Bambie Nul is een treffend miniatuurtje over het allesomvattende menszijn. In tegenstelling tot eerdere Bambie voorstellingen staat er nu geen groot decor op het toneel. Er staan alleen twee stoelen, twee hoge tafeltjes, een plant, een platenspeler en een stapel boeken. Wat op het eerste oog misschien een versimpeling lijkt, blijkt juist een verrijking te zijn. Poging geslaagd.”

Het Parool: “Jochem Stavenuiter en Paul van der Laan blinken uit in klein droogkomisch spel – subtiele handgebaren en mimieken wekken hun personages steevast tot leven. De summiere momenten die niet alleen om te lachen zijn, maar ook de filosofische premisse inlossen, zijn meteen het mooist. Neem de dialoog tussen een man en een onbewoond eiland. “Hoe voelt het om onbewoond te zijn?” Goede vraag, mooi en treurig tegelijk.”

 Idee en spel: Jochem Stavenuiter, Paul van der Laan Dramaturgie en eindregie: Marijn van der Jagt

BAMBIE IS BACK! werd genomineerd voor de VSCD MIMEPRIJS 2018. Uit het juryrapport: “Al meer dan 20 jaar laat de groep zien van grote waarde te zijn voor het mimetheater.”

www.bambie.nu

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 16 februari 2019
Tijd: 20:30 uur
Locatie: Theater De Verbeelding
Reserveerlijn: 0299-411234