Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
04 mei

Theater na de Dam – Studio Antigone speelt het bittere kruid van Marga Minco

04 mei 2024 - 20:30 uur

 

Studio Antigone speelt Het Bittere Kruid naar het boek van Marga Minco

In de kleine zaal van de Purmaryn

“Ik wilde mijn familie verder laten leven door over ze te schrijven.” Dit zegt Marga Minco (1920) over haar biografische boek Het Bittere Kruid. Hierin beschrijft ze hoe haar familie argeloos een systeem van vernietiging wordt binnengedreven en hoe zijzelf overleeft.

In de voorstelling vertellen Maruja Bobo Remijn en Julien Croiset de verhalen zoals ze geschreven zijn. Afwisselend zijn ze verteller, personage of allebei tegelijk, al naar gelang de dialogen die er in voorkomen ‘gespeeld’ of ‘verteld’ worden. Af en toe is daar de stem van Marga Minco.

Met karige middelen wordt de wereld van Het Bittere Kruid opgeroepen. Leidraad voor de enscenering is de schrijfstijl van Marga Minco, licht van toon, zonder grote emoties. De schrijfster was gedurende de oorlog een jonge vrouw van 20-25 jaar. Toch koos ze voor een jong meisje, een kind nog, als verteller. Argeloos, met soms kinderlijke naïviteit, kijkt het meisje naar de gebeurtenissen. Nooit gaat het nadrukkelijk over de verschrikkelijke wandaden van een misdadig systeem. Deze worden hoogstens gesuggereerd. Het is ook niet nodig. De toeschouwer kent de afloop en zal de teksten met de eigen beelden aanvullen.

Het Bittere Kruid van Marga Minco • met Maruja Bobo Remijn en Julien Croiset • Regie: Agaath Witteman • Met dank aan Sacha van Ravenswade. 

Toegang gratis, wel reserveren via Theater de Purmaryn

DUS NIET VIA ONDERSTAANDE KNOP

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 04 mei 2024
Tijd: 20:30 uur
Locatie: Theater de Purmaryn
Adres: Waagplein 1