Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
04 mei

Theater na de Dam – Servaes Nelissen/Eva Goudsmit – Steeds Lichter

04 mei 2022 - 20:30 uur

STEEDS LICHTER In het kader van Theater na de Dam

Toegang gratis; reserveren via de www.theaterdepurmaryn.nl

Over een sterke moeder en haar zoon die het eigenlijk nooit goed genoeg kan doen. En altijd de aanwezige sluier van de oorlog

Een man ruimt het overvolle huis van zijn oude moeder op. Ze kon nooit iets weggooien en verstopte geld op de raarste plekken. Als hij haar spullen en kleding door zijn handen laat gaan, komt zijn moeder als vanzelf weer tot leven. Dwingend als altijd. Omdat het moet, helpt hij haar nog een keer in haar beste mantelpakje. Met koffie, gebak en kippensoep komen ook scherven van herinneringen op tafel: ‘Dat waren lieve mensen in de Achterhoek. Ik heb echt geluk gehad. En toen kreeg ik jou…na de oorlog kreeg ik jou. Je was een raar jongetje’. Na een dansje met moeder op een wals van Chopin is het tijd om afscheid te nemen.

Eva Goudsmit schreef een tekst op basis van gesprekken met haar vader over de relatie met zijn bijna honderdjarige moeder. Servaes Nelissen, die ook meeschreef, kan deze complexe band van moeder en zoon als acteur/poppenspeler niet alleen fysiek voelbaar maken maar ook een draaglijke lichtheid meegeven.

Spel, Tekst en Vormgeving: Servaes Nelissen

Idee, Tekst en Regie: Eva Goudsmit

Servaes Nelissen is een veelgeprezen theatermaker voor de jeugd en volwassenen. Hij speelde op diverse festival in binnen en buitenland. In zijn vaak beeldende voorstellingen liggen humor en tragiek dicht bij elkaar. In 2011 won hij de VSCD Gouden Krekel voor de meest indrukwekkende podiumprestatie. Zijn laatste voorstelling ‘beefteefjes’ werd genomineerd voor de VSCD Mimeprijs. Meer info: www.servaesnelissen.nl

Eva Goudsmit studeerde cultuurwetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en studeerde daarna af als docerend theatermaker aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Zij is werkzaam als theatermaker en docent en maakte voorstellingen voornamelijk voor en met jongeren voor o.a. het Amsterdamse Rrreuring festival en festival Boulevard.

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 04 mei 2022
Tijd: 20:30 uur
Locatie: Theater de Purmaryn
Adres: Waagplein 1