Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
26 mrt

Theater Bellevue/Dunya Khayame/Tim Kamps – De Hokje Afgelast wegens corona. Wel op 26 maart te zien op NPO 3

26 maart 2021 - 23:00 uur

  

TONEEL/KOMEDIE

De Hokje vertelt het verhaal van de opkomst en ondergang van Anouar K: Het drama van een selfmade crimineel.

Deze voorstelling is helaas afgelast ingevolg de jongste coronamaatregelen. Houders van kaarten krijgen persoonlijk bericht met een aantal keuzemogelijkheden. Mede afhankelijk van de afspraken die wij kunnen maken met de theatergroep. Wel te zien op 26 maart op NPO 3 11.00 uur

De beruchte crimineel Anouar K. geeft een lang verwacht televisie interview waarin hij wordt bevraagd over zijn criminele verleden. Als duidelijk wordt wat voor vernietigende impact zijn daden op de samenleving hebben gehad, wordt het Anouar K. te heet onder de voeten en komen we achter een schokkend geheim. Anouars zus én advocaat probeert het gesprek en haar eigen reputatie nog te redden, maar dan ontspoort het interview totaal.

De Hokje wordt gemaakt door Dunya Khayame en Tim Kamps. Een satirische voorstelling over identiteit, verpakt in een whodunnit die eindigt als een Shakespeare-tragedie. Een voorstelling om een einde te maken aan de onverminderde focus op etniciteit en afkomst. 

Met Maryam Hassouni (Dunya en Desie, Soof), Olaf Ait Tami (Dox, NNT) en Randy Fokke (Toren C, Een man een man)

Theaterkrant – Keuze van de Criticus: “Vanwege de scherpe, geestige dialogen, het onderuithalen van stigmatiseren en hokjesdenken, het hilarisch toenemende absurdisme en het prima spel van alle drie de acteurs is De hokje een geslaagde satire over een relevant onderwerp.”

NRC***: “Het openingsbeeld van De hokje is prachtig: advocate Dunya zit in een ruimte die oplicht en donker wordt. Het ritme van het licht is als een hartslag. Dunya Khayame schreef De hokje met een frisse en aanstekelijke toon. In regie van Tim Kamps zijn de scènes even tenenkrommend als komisch.”

Telegraaf****: “Bij de spelers spat het spelplezier eraf, dat geldt eveneens voor het publiek, dat getrakteerd wordt op heerlijke, doldwaze satire. Feit is dat Dunya Khayame op hilarische wijze een enorme hoeveelheid hete hangijzers aankaart, waarbij ze regelmatig verwijst naar de actualiteit.”

Trouw***: “Als schrijfster beschikt Dunya Khayame over een vlotte pen en een lenige geest. Moeiteloos legt ze de vermaledijde hokjesgeest in onze maatschappij bloot. Terloopse verwijzingen naar het hier en nu – de zaak-Marengo, corona – impliceren dat vooringenomenheid nog altijd aan de orde van de dag is.”

www.viarudolphi.nl

 

ATTENTIE: ALLEEN TE ZIEN OP NPO 3 en je kunt geen kaarten bestellen

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 26 maart 2021
Tijd: 23:00 uur
Locatie: NPO 3