Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.
15 feb

Toneelgroep ECHO & de Veenfabriek – CLUB CATHARSIS

15 februari 2020 - 20:30 uur

 

TONEEL/MUZIEKTHEATER

Met inleiding door artistiek leider en actrice Anna Schoen onder leiding van onze programmeur Peter Zuurveld om 19.45 uur

Cathartisch rampentheater van het hoogste niveau!

Nieuwe muzikale, zwart-komische thriller. Wanhopig door de leegte in haar bestaan, gaat een vrouw op zoek naar erkenning en zingeving. Ze belandt in een mysterieuze club. Een plek waar nachtmerries werkelijkheid worden en waar de lucht dik is van vervormde geluiden en vreemde muziek. Waar mensen, anders dan in het echte leven, intens leed juist omarmen in plaats van het te willen verdoven. Wat begint als een spel loopt gruwelijk uit de hand. 

Zowel in de voorstellingen van ECHO als in die van de Veenfabriek staat de modderige zoektocht van de mens naar hoe te leven in een maakbare wereld centraal.
In onze moderne, aangeharkte levens voelen we soms de behoefte om onderworpen te zijn aan iets groots en onherroepelijks. Iets dat ons bagage geeft en de ondraaglijke lichtheid van ons bestaan kan compenseren. Dat, en de gedachte dat we alleen in het aangezicht van de dood inzien wat er werkelijk toe doet, inspireerde de beide groepen tot het maken van CLUB CATHARSIS.

Is de zin van het leven te vinden in loutering door pijn en leed?

NRC***: “De voorstelling heeft een spannende balans tussen satire en surrealisme. Door de onvoorspelbare tekstbehandeling en de ontregelende muzikale begeleiding van John van Oostrum (…) krijgt het stuk een Lynchiaans tintje en ....roept het stuk boeiende vragen op over de verwevenheid van andermans leed en entertainment, en onze collectieve verslaving aan drama.” 

I Love Theater***: “In Club Catharsis speelt ECHO op overtuigende, onbeschaamde en nietsontziende manier dit zwart-komische stuk. John van Oostrum draagt met zijn basgitaar en vele geluidseffecten op een goede manier bij aan de duistere sfeer die hoort bij dit absurdistische stuk.”

Theaterparadijs***: “Deze voorstelling is vernieuwend. Een aanrader voor iedere theaterliefhebber die uitgekeken is op brave toneelstukken. Muziek van John van Oostrum is de kers op de thriller taart die Club Catharsis is.” 

Publieksreactie: “Wij hebben genoten van de voorstelling. Het was geweldig. Ikzelf ben nog aan het herkauwen: want wat hebben we nu eigenlijk gezien? Dat ik er nog mee bezig ben, betekent dat ik ben geraakt. En dat is een goed teken.”

Concept: toneelgroep ECHO en Roeland Hofman Tekst en regie: Roeland Hofman Spel: Anna Schoen, Lotte Dunselman, Michaël Bloos, Ilse Geilen, John van Oostrum Muziek: John van Oostrum en Gerjan Piksen

www.tgecho.com

Voor film van de Toneelmeesters van Podium TV over de makers klik hier

Beluister hier de podcast

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 15 februari 2020
Tijd: 20:30 uur
Locatie: Theater De Verbeelding
Reserveerlijn: 0299-411234