Laden Evenementen
19 okt

tg Greppel – Blackbird

19 oktober 2019 - 20:30 uur

TONEEL/MUZIEKTHEATER

Ontdek aanstormend theatertalent  

Dit is de tweede voorstelling van de Serie VERRASSEND TALENT: Vier voorstellingen voor € 40,00, te bestellen t/m 18 september

info klik hier

 

Una is onderweg voor een confrontatie met haar eerste grote liefde: Ray. Het is zeventien jaar geleden dat hij haar ontmaagde en achterliet in een hotelkamer. Wat voor Una het begin leek van een gezamenlijke toekomst ontvouwt zich als een nachtmerrie. Met de arrestatie van Ray tot gevolg. Wat is er gebeurd? Wie is er verantwoordelijk? En hoe bepaalt het verleden onze toekomst?

In Blackbird dagen we je uit om genuanceerd te kijken naar de mechanismes van verlangen en machts­misbruik. We stellen ons de vraag of iedereen recht heeft op een tweede kans.

Gespeeld in een stellage van staal, gevoed en gestuwd door de ritmes van een DJ nemen de acteurs je mee in een intrigerend schermspel. 

De toneeltekst van David Harrower werd met twee prijzen  bekroond: De Laurence Olivier Award en Critics’ Awards for Theatre in Scotland, beide ‘for best new play’.

Theaterkrant: “Una wordt hartstochtelijk overtuigend gespeeld door Nina Goedegebure. De tragedie blijkt een grimmig maar diepgevoeld liefdesverhaal.”

Ugenda: “De prijswinnende tekst Blackbird is sterk en geeft veel mogelijkheden tot verbeelding. Het is aan het publiek om een eigen oordeel te vellen. Om die reden zal Blackbird je niet snel loslaten.”

Tekst David Harrower Vertaling Tom Kleijn Regie Lard Adrian Spel Nina Goedegebure, Rik Luijmes en Joris Erwich Muziek Joris Erwich

www.tggreppel.nl

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 19 oktober 2019
Tijd: 20:30 uur