Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.
11 mei

Stichting Stroet, Feikes Huis & Duda Paiva Company – DingDong – Een vreselijk geluk

11 mei 2019 - 20:30 uur

TONEEL/BEELDEND THEATER

Een relatietragedie

DingDong is een compacte relatie-fuck-up, Gummbah-cartoon en tragedie in één. Helga en Peter zijn een goed geolied koppel, dat efficiënt langs elkaar heen leeft. Ze zijn modern, geslaagd en hebben het idee dat zij de ultieme samenlevingsvorm gevonden hebben: hun wereld is ‘af’. Wanneer Helga vragen begint te stellen – aan zichzelf, de wereld waarin ze leeft en haar relatie met Peter – verandert de routineuze liefde in een epileptische machinerie. Terwijl Peter en Helga de duivels in hun eigen hel zijn, vormen poppen hun weifelende, humane tegenhangers. Wat lang ongezegd is, vindt nu ongefilterd in beelden en woorden zijn uitweg.  In DingDong vecht het onderbewuste het uit met het bewuste, beelden met woorden, beschaving met rauwe overlevingsdrang en het absurde met de realiteit.

Theaterkrant: “De poppen zijn raak in hun functionaliteit en vormen geloofwaardige personages. De teksten van Ko van den Bosch en Rik van den Bos zijn zowel geestig als raak. Alles in spel, muziek, vormgeving en licht in de voorstelling dient ter ondersteuning van het contrast tussen de geslaagde buitenkant en de onderliggende onvrede en pijn.”

De Volkskrant: Kolkend relatiedrama waarin schuimrubberen poppen onvervulde verlangens verbeelden. Net als in ‘Wie is er bang voor Virginia Woolf voedt drank de ondergang van een huwelijk. 

Makers: Harriët Stroet, Ko van den Bosch, Rik van den Bos en Duda Paiva Spel: Harriët Stroet en Ko van den Bosch

www.allesvoordekunsten.nl

 

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 11 mei 2019
Tijd: 20:30 uur
Locatie: Theaterzaal P3
Adres: Purmersteenweg 17
Locatie: Theater De Verbeelding
Reserveerlijn: 0299-411234