Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
11 mei

Spoken Word Festival P3 en De Verbeelding

11 mei 2024 - 20:00 uur

Spoken Word Festival

Hét Spoken Word Festival vindt op 11 mei voor de eerste keer plaats in Pop-en cultuurpodium P3 en Theater de Verbeelding. In P3 staan spoken word artiesten Banhgi & Daniëlle Zawadi met hun voorstelling IT Girl en Kompas die dichtende woordkunst en conceptuele storytelling combineren me oldskool en mengen met trap, dub en vanoudse boombap. In Theater de Verbeelding staat een confronterende rapvoorstelling “We are (not) Tupac Shakur” over de gelijknamige Tupac van Dieheleding. Wil je naar alle voorstellingen, koop dan een combiticket. Je kunt natuurlijk ook voor een van de afzonderlijke voorstellingen gaan.

Bahghi & Daniëlle Zawadi
Yo, check this! Mijn telefoon heeft depressie!
De nieuwe voorstelling van Bahghi en Daniëlle Zawadi, genaamd IT GIRL, nodigt je uit om ongegeneerd eerlijk te zijn. Twee internet vriendinnen spiegelen het proces van thuiskomen tot naar bed gaan. Ze gaan na wat er schuilt achter de Instagram-verhalen en sociale verplichtingen. Hoe lang houden ze het vol; voldoen aan het beeld dat er online wordt geschetst? Wat voor beelden laat een depressieve telefoon je ook wel niet zien?

Kompas is een Noord-Hollands hiphop-collectief met rappers Split en Vano, bijgestaan door producer Sebrac, geinspireerd door oldschool boombap en 90s classics. Grootgebracht, en niet veel meer om handen dan het Purmerendse platteland, volbrengen de drie jongens dichtende woordkunst waarin conceptuele storytelling en tot de verbeelding sprekende symboliek centraal staat. Door middel van variërende flow, originele thema’s en snelle of langzame BPM’s daagt Kompas zich met elk project telkens opnieuw uit. Ergens in hun thematiek, tussen de regels door, klinkt hun grauwe, en met Hollands accent beladen stem als een reality check, dat zegt waar het op staat.

We are (not) Tupac Shakur

Theatercollectief DIEHELEDING doet een poging het mysterie Tupac in een persoon te vatten. Een poging gedoemd te mislukken, want ongemakkelijke vragen en nog ongemakkelijkere antwoorden leggen het maakproces plat. Kunnen ze, als Nederlands hiphopcollectief, zich dit Afro-Amerikaans muziekgenre en het levensverhaal van hun held eigenlijk wel toe-eigenen? En hoe zit het met de rolverdeling? Wie moet of mag Tupac spelen? Of zijn moeder lack Panther Afeni? Platenbaas Suge Knight? Wat mag wel en wat mag niet? En wie bepaalt dat? Deze voorstelling vindt plaats in de theaterzaal en wordt verzorgd door Theater de Verbeelding.

klik hier voor een combiticket, alle voorstellingen € 25.00  te bestellen via P3

TICKETS 

Alle prijzen zijn inclusief € 1,70 service fee

 

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 11 mei 2024
Tijd: 20:00 uur