Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
15 jan

Slagwerk Den Haag – En nu stil 6+

15 januari 2023 - 15:00 uur

MUZIEK/JEUGDTHEATER

Je kunt muziek ontdekken in alle geluiden om ons heen: zelfs in de stilte. Zoek je met ons mee?

Een lichtschakelaar, oude kranten of een aangespoelde schelp. Wat voor geluid zit daar in, kan je daar ook muziek van maken? En stilte, bestaat dat eigenlijk wel? Wat hoor je als je naar stilte luistert? Wanneer wordt een geluid eigenlijk muziek?

En nu stil… is een ontdekkingsreis naar alle kleine en bijzondere geluiden om ons heen, die in het alledaagse leven haast niet opvallen. Geluiden die voor het oprapen liggen, aan de muur zijn geplakt of soms achteloos in een hoekje liggen. We spelen een groots slagwerkconcert vol met ongewone slagwerkinstrumenten.

Slagwerk Den Haag speelt graag muziek van bijzondere 20e- en 21-eeuwse componisten. Zo klinkt in En nu stil… bijvoorbeeld muziek van John Cage, Lou Harrison, Matyas Wettl en Kate Moore.

Over Slagwerk Den Haag

Je kunt het zo gek niet bedenken of Slagwerk Den Haag kan er muziek mee maken. En dat doen ze al meer dan veertig jaar! Ze spelen niet alleen concerten voor kinderen, maar delen ook het podium met bijvoorbeeld dans- en theatergroepen en andere avontuurlijke makers in Nederland, New York, Egypte of Japan!

 

 

 

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 15 januari 2023
Tijd: 15:00 uur