Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.
24 okt

Samir Calixto – Seeker*Solo

24 oktober 2020 - 20:00 uur

DANS

SEEKER※SOLO is de meest intieme en persoonlijke voorstelling van Samir Calixto tot nu toe. In deze solovoorstelling, waarin hij na tien jaar afscheid neemt van Korzo als zijn thuisbasis, danst hij deze reis zelf. Een reis die door velen voor hem is ondernomen: de zoektocht naar de waarheid als een tegengif tegen het valse gevoel van realiteit dat continu wordt gecreëerd door de mensheid. Hij neemt de muziek van George I. Gurdjieff en Thomas de Hartmann als het hart van de voorstelling. Vaak meditatieve composities, met melodieën die uit de kloosters in het Midden-Oosten en Azië stammen.

De Volkskrant****: “Danser Samir Calixto lokt ons zijn binnenruimte in en overstijgt het spirituele cliché van een esoterische zoektocht. Prachtig gedoseerd schaars licht en glasheldere pianocomposities.”

Bijgestaan door kunstenaar/lichtontwerper Pavla Beranovà en assistent Quentin Roger is SEEKER※SOLO een werk met een sterk visueel, emotioneel en zintuigelijke gelaagdheid. Een persoonlijke solo, dat met eenvoud diep graaft naar de essentie in onszelf.

www.korzo.nl

 

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 24 oktober 2020
Tijd: 20:00 uur