Laden Evenementen
20 feb

Sadettin K/HET NATIONALE THEATER – IS THIS THE REAL LIFE

20 februari 2021 - 20:00 uur

TONEEL

Na CITIZEN K over identiteit en racisme en DOPE over de wereld van verdovende middelen, besloot Sadettin dat het nu eindelijk tijd was om een voorstelling te maken over ‘De Lange Arm’, de invloed van de Turkse regering op het leven van Nederlanders die ook de Turkse nationaliteit hebben.

Maar toen werd het maart 2020.
De wereld ging op slot.
Alles veranderde.

De vraag die boven Sadettins hoofd blijft hangen sinds die eerste persconferentie van Rutte: Is this the real life? Waar zijn we in beland? En is alles wel zo veranderd? Is met COVID-19 de Lange Arm van Ankara korter geworden? Of juist langer? Hoe gaan de twee bevolkingsgroepen waar Sadettin deel van uitmaakt met elkaar om, in deze tijden die nog veel meer dan eerst beïnvloed worden door politiek, het internet, televisie en social media? En is dit de tijd om daarover na te denken? Is er iets buiten de pandemie?

In IS THIS THE REAL LIFE probeert Sadettin samen met acteur en allround muzikale eindbaas Kaspar Schellingerhout ondanks alles te onderzoeken hoe het kan dat anno 2020 de wereld in zoveel waarheden uiteen lijkt te zijn gevallen. Samen maakten zij in 2019 ook het imponerende Citizen K dat lovende recensies kreeg en dat door de Toneeljury werd geselecteerd als een van de beste voorstellingen van dat theaterseizoen. 

De Volkskrant*****: “Net als je denkt: zo man, goed gedaan, komt Sadettin Kirmiziyüz nog met een imponerend slotakkoord. Er blijkt eens te meer hoe goed hij als performer is, en hoe waardevol zijn tegenspeler Schellingerhout, die trouwens aan het eind een wonderschoon liedje zingt.”

NRC***: “Kirmiziyüz schakelt snel tussen anekdotes en gedachtes. Een luchtige en serieuze toon wisselen elkaar goed af, en versterken elkaar. Komisch is bijvoorbeeld een act van Schellingerhout als de Turkse zanger Baris Manço, terwijl dit ook nostalgie naar het vroegere Turkije illustreert.” 

Theaterkrant: “Kirmiziyüz onderzoekt in Is this the real life zijn verhouding tot Turkije, het land van zijn ouders. Waar hij zich eerder afvroeg hoe het is om een Turkse Nederlander te zijn, ligt de nadruk nu andersom: hoe is het om een Nederlandse Turk te zijn?”

Concept, tekst en spel: Sadettin Kirmiziyüz Muziek en spel: Kaspar Schellingerhout Eindregie: Jeroen De Man

sadettink.nl www.hnt.nl

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 20 februari 2021
Tijd: 20:00 uur