Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.
05 okt

Gewijzigde aanvangstijd: 20.00 uur Rudolphi Producties – Het Debuut 2019

05 oktober 2019 - 20:00 uur

TONEEL

Het Debuut 2019  belooft een avontuurlijke avond te worden, waarin de winnaars te zien zijn van het ITs festival. De jury van Het Debuut heeft voor voorstellingen gekozen die zich alle drie hebben laten inspireren door schoonheid en troost.

Arber Aliaj De zoektocht naar schoonheid

RITCS Brussel – Spelopleiding

Gaan we ooit een universele formule vinden voor de ultieme schoonheid?

Alles wat ons aantrekt is schoon, ook het lelijke. Of we het nu hebben over een stem, lichaam, beeld, ritme, muziek of energie. We vormen onze persoonlijkheid en maken keuzes op grond van het schoonheidsideaal. Het schone is subjectief en persoonlijk, alsook cultureel en menselijk. Hoe kan het dat we, onbewust, in alles het schone nastreven? Kunnen we ‘het schone’ vervangen door ‘het juiste’?

De zoektocht naar schoonheid is een zoektocht naar verbinding.

“een verrassende voorstelling met sterk, intrigerend spel en vol onverwachte wendingen” aldus de jury van Het Debuut.

Caro Derkx Me, Myself and Sir Roger Scruton

Toneelacademie Maastricht – Performance

Tijdens haar studie komt Caro Derkx in aanraking met het gedachtegoed van de Britse conservatieve filosoof Roger Scruton. Scruton was de scriptiebegeleider van Forum voor Democratie politicus Baudet. Derkx neemt de uitgesproken opvattingen van de filosoof onder de loep en raakt betoverd door zijn wereldbeeld. Kun je je eigen beperkingen ontstijgen en dichter bij de ander komen? Wat is het spanningsveld tussen ‘ik’ en de ‘ander’?

Een intieme solo waarin documentaire, theater, video en literatuur op unieke wijze samensmelten.

“meesterlijke politiek-psychologische ideeënthriller die zijn weerga zelfs in het gevestigde theaterveld niet kent” aldus de Theaterkrant, de jury van Het Debuut sluit zich hier volledig bij aan.

Kathlyn Wuyts Vaste Grond

Academie voor Theater en Dans – Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie

Hoe kijk je in de toekomst terug op het leven waar je nu net aan bent begonnen? Kathlyn Wuyts interviewde voor Vaste Grond de serviceflatbewoners van het woonzorgcentrum Regina Coeli in Brugge, de stad waar zij zelf opgroeide. Hun verhalen vormen de basis van een intieme, muzikale voorstelling. Nieuwsgierig, een beetje bang voor de toekomst en met een verlangen naar eenvoud, onderzoekt ze samen met het publiek mogelijke antwoorden op deze vraag.

“een liefdevolle, intieme vertelling” aldus de jury van Het Debuut

 Ook dit jaar reist een gastheer/vrouw mee die de avond voor je inleidt en je na afloop met de makers laat kennis maken. 

de Volkskrant****: “Het debuut is een van de beter bewaarde geheimen van het Nederlandse theater. Dat bewijzen de drie jonge makers van dit jaar met verrassende, contemplatieve voorstellingen. Spannend, beangstigend en ontwrichtend – dat is precies waarom je naar Het debuut gaat.”

Theaterkrant: “Deze wederom zeer geslaagde editie van Het debuut bestaat uit drie relatief sober geënsceneerde, maar inhoudelijk zeer uitdagende stukken. Alle drie de makers vinden een nagenoeg uitstekende balans tussen het prijsgeven en het achterhouden van informatie, waardoor elke voorstelling naderhand nog lang blijft doorwerken. Dat is, zeker voor zulke jonge makers, een zeer grote verdienste.”

www.rudolphiproducties.nl

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 05 oktober 2019
Tijd: 20:00 uur