Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.
26 okt

Rudolphi Producties/Bijlmer Parktheater/Jette Derlagen – Decemberdagen

26 oktober 2019 - 20:30 uur

TONEEL

In Decemberdagen  treffen een moeder en haar twee volwassen dochters elkaar om nog één keer samen kerst te vieren in het ouderlijk huis. Als vanouds is er kerstbrood uit Suriname en is het huis feestelijk verlicht. Toch is alles anders; vader is er niet meer en moeder staat op het punt om te verhuizen. 

In een schijnbaar vrolijke en ontspannen ontmoeting verdwijnen hun mooie herinneringen in dozen en naarmate de feestdagen dichterbij komen, vindt de waarheid zijn weg naar boven. Gebeurtenissen uit het verleden hebben niet alleen hun geboorteland verdeeld, maar hebben ook sporen achtergelaten in dit kleine gezin. In Decemberdagen zijn wrok en loyaliteit met elkaar in conflict. Is hun liefde als fundament sterk genoeg?

Dagblad van het Noorden: “Gevoelig en met humor neergezet. Een geheim dat in een prettig tempo en met een ongeforceerde flashback wordt ontrafeld.”

NRC****: “In Decemberdagen staat de band tussen een moeder en haar dochters onder druk, als geheimen boven tafel komen. Auteur Esther Duysker laat gemoedelijkheid en spanning elkaar knap afwisselen.”

Theaterkrant: “Regisseur Jette Derlagen slaagt erin steeds te balanceren tussen de warmte die de drie vrouwen voor elkaar en hun gedeelde herinneringen voelen, en de pijn die hieraan verbonden zit. Ook het vakmanschap van de drie actrices draagt bij aan de realistische gezinsdynamiek. Alle drie spelen ze hun rol met veel overtuiging en humor.” 

Parool: “Hoewel de voorstelling gaat over verlies, zorgen het luchtige en soms hilarische spel van met name Kamperveen en de snelle dialogen van Esther Duysker ervoor dat de voorstelling nergens zwaar aanvoelt.”

Tekst: Esther Duysker Regie: Jette Derlagen Spel: Helen Kamperveen, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Noah Blindenburg

www.rudolphiproducties.nl

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 26 oktober 2019
Tijd: 20:30 uur