Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
09 apr

NNT – Vijand – Geannuleerd wegens coronabesmettingen

09 april 2022 - 20:00 uur

Deze voorstelling werd helaas geannuleerd wegens coronabesmettingen, waardoor er niet voldoende kan worden gerepeteerd voor een volwaardige voorstelling. Kaarthouders krijgen persoonlijk bericht.

De impresario bericht als volgt:

Tot onze spijt moeten we jullie laten weten dat de voorstelling Vijand van het Noord Nederlands Toneel is geannuleerd. Het team dat aan de voorstelling werkt, heeft gedurende het repetitieproces afgelopen weken veel hinder ondervonden van coronabesmettingen en verplichte quarantaines. Hierdoor is het repetitieproces vaak onderbroken en heeft het team onvoldoende met elkaar kunnen repeteren. Ook nu kampt het ensemble nog met besmettingen wat de voortgang tot aan de première en de tour te onzeker maakt. Omdat het niet mogelijk is om de tour te verschuiven, zal de voorstelling niet worden verzet naar een later tijdstip, maar helaas helemaal komen te vervallen.

MIXTHEATER

Niet eerder werd het zo tastbaar als de afgelopen tijd. Uit de hand gelopen demonstraties, bedreigingen van politici en journalisten en woedende reacties op social media. Op zoek naar houvast, klampen we ons vast aan ons ‘eigen gelijk’ en zoeken veiligheid door ons te wapenen tegen ‘de ander’. Zonder dat we het willen, ontstaat daardoor verharding en polarisatie. Meer dan ooit wordt duidelijk hoe makkelijk een gevoel van kwetsbaarheid en onzekerheid om kan slaan in angst en zelfs vijandigheid.

Regisseur Liliane Brakema raakte gefascineerd door die maatschappelijke verharding en nam dit als uitgangspunt voor haar voorstelling Vijand. Vijf kwetsbare mensen zoeken naar houvast. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een ongrijpbare wereld te duiden met taal, maar daardoor neemt vijandschap en conflict juist toe. Hoe kwetsbaarder ze zich voelen, hoe meer ze in hun zoektocht naar veiligheid van elkaar verwijderd raken. 

Vijand is een voorstelling op het snijvlak van muziek, theater en dans die op zoek gaat naar het menselijke mechanisme achter vijandschap en polarisatie. Intuïtief ontvouwt zich een tocht langs beweging, taal en de muziek van Corrie van Binsbergen, langs menselijke kwetsbaarheid en egoïstische vijandigheid. Maar altijd gebaseerd op het geloof dat de mens moedig genoeg is om zijn eigen kwetsbaarheid en die van de ander onder ogen te kunnen komen. Want, zo stelt Brakema “De mooiste dingen komen voort uit samen kwetsbaar durven zijn.

Regie: Liliane Brakema Spel: Sanne den Hartogh en Anna Raadsveld Dans: Harold Luya en Tatiana Matveeva Compositie/gitaar: Corrie van Binsbergen

nnt.nl

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 09 april 2022
Tijd: 20:00 uur