Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.
06 mrt

NNT/Eline Arbo – Monte Verità – definitief afgelast wegens corona

06 maart 2021 - 20:00 uur

TONEEL 

Helaas is deze voorstelling afgelast. De theatergroep schrijft: ‘Gezien de verscherpte Corona-maatregelen en de grote zorgen rondom de nieuwe varianten van het virus, vinden cast&crew en wij als gezelschap het niet verantwoord om maandag te beginnen met repeteren. Voorlopig gaat het plan om Monte Verità te hernemen in de kast. Helaas, helaas. Wij vinden het super jammer.’

Houders van kaarten krijgen persoonlijk bericht met een aantal keuzemogelijkheden

Eline Arbo stond vorig jaar bij ons met de fantastische voorstelling Weg met Eddy Bellegueule – naar het boek van Eduard Louis – waarvoor zij met unaniem lovende recensies is beloond. Voor deze theaterhit van 2020 ontving ze de VSCD regieprijs. 22 januari is deze bijzondere voorstelling, waarvoor voor het eerst een acteurscollectief is genomineerd voor de Louis d’Or VSCD Theaterprijs, via livestream te zien bij ITA, Amsterdam. 

Voor Monte Verità liet ze zich inspireren door de gelijknamige utopische  leefgemeenschap. 

Begin twintigste eeuw vluchtte een groep jonge kunstenaars, anarchisten en idealisten naar een kleine berg in Zwitserland om daar een alternatieve gemeenschap op te richten: de Monte Verità (Berg der Waarheid). Het groeide uit tot een toevluchtsoord voor allerhande radicale vernieuwers, die ook een alternatief zochten voor het verstedelijkte, geïndustrialiseerde en kapitalistische Europa. Ze vonden elkaar in hun gemeenschappelijke overtuiging, maar vonden nooit het compromis dat nodig is om iets nieuws te creëren.
Dat roept bij regisseur Eline Arbo de vraag op: Hoe breng je een paradijs in de praktijk? En moet je radicaal zijn om verandering teweeg te brengen?

In een speelse, fysieke en muzikale voorstelling ontleedt Eline Arbo de poging tot maatschappelijke verandering en de valkuilen die achter alle grote ideeën schuilgaan.

Regie: Eline Arbo Spel: Sarah Janneh, Bram van der Heijden, Isabelle Houdtzagers, Tim Linde, Felix Schellekens Muziek: Thijs van Vuure 

www.nnt.nl

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 06 maart 2021
Tijd: 20:00 uur