Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.
15 dec

NB Projects/HZT/Rudolphi Producties – Liefdesverklaring AFGELAST WEGENS BLESSURE

15 december 2018 - 20:30 uur

Afgelast wegens Blessure van een van de acteurs   

TONEEL

“Wanneer u naar buiten stapt, wordt het hier koud”

Cas Enklaar, Marien Jongewaard, René van ’t Hof en Maureen Teeuwen (winnaar Colombina 2018) – vier doorgewinterde acteurs en mimespelers – vertegenwoordigen vele decennia aan ervaring in de Nederlandse theaters. Na een lange relatie met het publiek maken zij de balans op. Jarenlang keken we naar hen, nu kijken zij terug. Liefdesverklaring (voor altijd) is het vervolg op het succesvolle Liefdesverklaring uit 2014 met zes jongeren, waarin een 180 graden draai is gemaakt op Publikumsbeschimpfung uit 1968 van Peter Handke. Het is doorleefder, rauwer en eerlijker. Want zoals in elke lange relatie komt de liefde niet zonder strijd. Een onverbloemde ode aan de toeschouwer, aan wederzijds vertrouwen, aan wat ons maakt en wat ons breekt.

De Volkskrant****: “Als dat geen liefde is….. Het is een genot om dit viertal over het toneel te zien bewegen, ieder op bepaald moment verwijzend naar zijn of haar eigen achtergrond. Afwisselend dolkomisch en doodserieus brengen ze, toegewijd geleid door Beutler en Van den Berg, een ode aan een oeuvre en een ode aan het vak. En dat het goed is elkaar daarvoor eens te bedanken. Bij dezen.”

Theaterkrant: Onderscheiding met keuze van de criticus! “Liefdevolle ode aan kijker en speler. We verstoppen ons niet langer samen achter fatsoen en conventies. Het zit in onze hele cultuur: we moeten zeggen wat ons voor de kop komt, anders zijn we niet eerlijk. En dat is waarom dit stuk raakt. Het is een statement van liefde dat via taal, toon en lichaam ook vraagt wat we eigenlijk hebben bereikt sinds radicale openheid het credo werd.”

Concept en regie: Nicole Beutler en Magne van den Berg Tekst: Magne van den Berg www.hzt.nl

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 15 december 2018
Tijd: 20:30 uur
Locatie: Theater De Verbeelding
Reserveerlijn: 0299-411234