Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.
10 okt

More Dogs/Orkater De Nieuwkomers – Real Boys 1e voorstelling 19.00 uur (uitverkocht)

10 oktober 2020 - 19:00 uur

Real Boys,
Orkater  De Nieuwkomers / More Dogs ,

MUZIEKTHEATER

Wil je op de wachtlijst? mail naar reserveer@theaterdeverbeelding.nl

 

EEN TRAGIKOMISCHE ONTSNAPPINGSPOGING UIT DE KUNSTMATIGHEID VAN ONS BESTAAN

Real Boys is de tweede voorstelling van het Vlaamse collectief More Dogs dat in 2018 bij Orkater/De Nieuwkomers debuteerde met de voorstelling Zeitgeber.

More Dogs ziet de wereld om zich heen steeds kunstmatiger worden en kijkt er gefascineerd naar, maar wel met enige argwaan. Verward over wat nog langer ‘echt’ is en wat niet, wordt de drang naar een oprechte ervaring of iets authentieks groter.

Vijf Pinokkio’s proberen echte jongens te worden. In een geflipt libretto bezingen ze genderfluïditeit, popcultuur, online profilering en labovlees maar ook liefde, fake-news en Pinokkio’s queeste. In Real Boys vechten ze met het ‘fake’ spektakel dat hen omringt.

More Dogs is een Belgisch collectief van schrijvers, makers, spelers en muzikanten. Ze studeerden samen drama aan het conservatorium van Antwerpen. Afzonderlijk zijn ze actief in het Belgische theater- en muzieklandschap.

Lees hier de complete enthousiaste recensie van de theaterkrant

Theaterkrant – Keuze van de Criticus: “Real boys is opnieuw een geslaagde productie uit de onuitputtelijke Orkater/De Nieuwkomers-bron, een overrompelende theaterervaring waar de energie en het spelplezier van afspat. Het staatals een huis, de voorstelling Real boys: tegelijk een (poging tot) musical over Pinokkio, ‘the making of’ van die musical, commentaar op beide én een swingend popconcert.”

Het Parool: “Dialogen vloeien over in sterk uitgevoerde liedjes waarin muziekstijlen en -referenties smakelijk worden vermengd met precies het juiste vleugje bombast dat hoort bij een musical.”

Concept, uitvoering, muziek: Viktor De Greef, Gode Kempen, Robin Keyaert, Julien Neirynck, Elias Vandenbroucke Regie: Peter Seynaeve Eindregie: Titus Tiel Groenestege Muzikale begeleiding: Peter Spaepen Decor: Ruben Wijnstok Kostuums: Esmee Thomassen

Frank Siera: “Real Boys is een lasagne-voorstelling. Je ziet een voorstelling van het Orkatercollectief More Dogs dat de band Real Boys speelt die repeteert aan een theatrale show over Pinokkio: een vertelling binnen een vertelling binnen een vertelling. Zoveel verschillende lagen, dus een lasagne-voorstelling.” Lees hier het interview*****

De pers over Zeitgeber: Theaterkrant****: “Viktor De Greef, Gode Kempen, Robin Keyaert, Julien Neirynck en Elias Vandenbroucke acteren en musiceren allen samen met veel spelplezier, met aanstekelijk enthousiasme en met heerlijk jongensachtige branie. (…) We mogen als publiek blij zijn dat deze Vlaamse jongens een kans kregen bij het Nederlandse Orkater om zo te mogen dollen met tijd, met spel, met codes en clichés.”

Scènes****: “De stijl van More dogs is anders, vooral anarchistischer en eigenlijk niet heel erg typisch Vlaams, wel wat absurdistisch en zelfs een beetje dada, maar altijd volstrekt helder. Het jongehondengevoel verleent Zeitgeber veel charme. More dogs maakt geraffineerde, eigenzinnige kunst met een hoge amusementswaarde waar je iedereen mee naar toe kunt nemen.”

https://www.orkater.nl/nieuwkomers

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 10 oktober 2020
Tijd: 19:00 uur