Laden Evenementen
22 okt

Mohamed Yusuf Boss/Korzo Producties – DansClick 24 – Líx

22 oktober 2022 - 20:00 uur

DANS/MULTIMEDIA

“Meeslepend, toegankelijk én ook aantrekkelijk voor een jong publiek”

Choreograaf en danser Mohamed Yusuf Boss heeft met zijn multimediale dansvoorstelling Líx de BNG Bank Dansprijs 2022 gewonnen. Dit betekent voor het eerst dat hij voor de tournee van DansClick 24 de enige winnaar is met deze avondvullende productie. Met zoals altijd een videoportret en de Après Danse.

 “Alles in zijn werk gaat over delen, als maker en performers onderling, én als maker met zijn publiek. De jury wordt sterk geraakt door de gelijkwaardigheid en kwetsbaarheid die Mohamed in alle facetten van zijn werk doorvoert. Hij bouwde de afgelopen jaren gestaag aan een sterke lokale bedding met zijn gezelschap X_Yusuf_Boss. Door samen te werken met muzikanten, dansers, dj’s en andere kunstenaars, groeide deze Somalische Groninger uit tot een spannende naam op het gebied van choreografie.”

Dagblad v.h. Noorden: “Groningse choreograaf bouwt weer een feest voor oog en oor, waar alles in balans is. Hiphop en Somalische zang en dans vinden elkaar op wonderbaarlijke wijze. Meeslepend, toegankelijk én ook aantrekkelijk voor een jong publiek.”

Door: X_Yusuf_Boss Choreografie: Mohamed Yusuf Boss Dans: Ser Sebico, Tara Salahshor, Mohamed Yusuf Boss Zang: Aristote Bofunda Gemale Tekst: Sakaria Ahmed Componist: Rik van den Heuvel Cinematograaf: Farhad Khodadadzade Videomapping: Irie Weergang Bove Scenografie/licht: André Pronk

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 22 oktober 2022
Tijd: 20:00 uur