Laden Evenementen
14 nov

Minoux en Eelco Smits – Niet de vaders 2e voorstelling 21.00 uur

14 november 2020 - 21:00 uur

 

TONEEL/MUZIEKTHEATER

Liefdevolle, complementaire voeders

Minou Bosua (voorheen van cabaretduo De Bloeiende Maagden) onderzoekt samen met acteur Eelco Smits (voorheen van Internationaal Theater Amsterdam) de rol van de vader in hun patchworkgezin. Samen hebben zij een zoon. Eelco is de biologische vader, maar voedt het kind niet op. Minou is niet de biologische moeder, maar wel de (op)voeder van hun zoon.

Een creatieve botsing van twee levens die elkaar nog niet eerder ontmoetten dan aan de vooravond van de geboorte van hun zoon. In Niet de vaders bevragen ze op humoristische en tegelijkertijd soms verlegen wijze wat ‘voederschap‘ dan eigenlijk is of zou kunnen zijn. De traditionele rollen en gezinspatronen worden hartstochtelijk doorgespit en omgewoeld. Welke familie zijn we aan het worden en wat nemen we mee van onze eigen opvoeding?

Speciaal voor deze voorstelling is in samenwerking met COC het Brabants Homomannenkoor opgericht. De mannen participeren op een simpele maar indrukwekkende manier in deze voorstelling: naast het zingen van nieuw geschreven levensliederen vertellen deze mannen in een aantal korte schetsen over de band met hun eigen vader en op welke manier zij zelf vader of niet vader zijn van de kinderen in hun leven.

Als gevolg van de Corona-maatregelen is het koor aanwezig middels videoprojectie.

Theaterkrant: “Bosua gaat actief op zoek naar verbinding met de zaal en bevraagt op verschillende momenten het publiek. Smits geeft kritisch tegenwicht aan haar gedrevenheid en spontane uitbarstingen. Met al hun tegengestelde karaktereigenschappen vormen ze al een behoorlijk complementair stel opvoeders. Ze geven lucht aan elkaars stijl, wat ook de voorstelling, in regie van Mijke de Jong, ten goede komt.”

“Vanuit het hart antwoordt Smits dansend op alle vragen. Nog niet, misschien wel nooit, vertelt hij het kind hoe diep het gevoel van anders-zijn zit. Pas als je zelf iemand gaat opvoeden realiseer je je hoeveel fundamentele vragen het oproept over wie je bent, wat je vindt, hoe je dat wel of niet toont en waarom. Wat geef je mee? Ook alles waar je niet goed in bent. Is dat erg? Met die vraag zitten queere ouders Bosua en Smits niet alleen. Overal gaan ouders zwabberend met hun kinderen op weg.”

Concept, tekst, spel: Minou Bosua en Eelco Smits Regie: Mijke de Jong Muziek: Erik Vlasblom Videobeeld: Maasja Ooms Vormgeving: Bas Kosters

www.minoux.nl

 

 

 

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 14 november 2020
Tijd: 21:00 uur