Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.
14 mei

MATZER – JIJ KUNT ME GERUST EEN GEHEIM VERTELLEN 20.00 uur afgelast wegens corona

14 mei 2021 - 20:00 uur

TONEEL

Een positief verhaal over dementie

Deze voorstelling is verplaatst ingevolg de jongste coronamaatregelen. Houders van kaarten krijgen persoonlijk bericht met een aantal keuzemogelijkheden. Mede afhankelijk van de afspraken die wij kunnen maken met de theatergroep. Binnenkort in de verkoop

Een moeder raakt haar kompas kwijt. En haar streken. Haar dochter heeft de gebruiksaanwijzing niet en gaat op zoek; in de mist, in de hilariteit, in het verdriet en in de wanhoop soms. En in een tijdmachine; daar vinden ze elkaar. En komen ze dichter bij elkaar dan ooit…

Je kunt me gerust een geheim vertellen (morgen ben ik het toch weer vergeten) is een hoopvolle voorstelling over dementie, waarin we zowel moeder als dochter zien en horen, speciaal voor theaterliefhebbers, naasten, zorgprofessionals en mantelzorgers.

Een poëtische, muzikale en aangrijpende solo door Juul Vrijdag met livemuziek van Helge Slikker, geschreven en geregisseerd door Madeleine Matzer. Madeleine baseerde het verhaal op de ervaringen die zij opdeed tijdens het veertien jaar durende ziekteproces van haar moeder, die aan Alzheimer leed. Met deze voorstelling en het bijbehorende nagesprek, wil Madeleine een voorstelling brengen die ze zelf graag had willen zien voordat haar eigen moeder ziek werd.
Aanvullend biedt MATZER Theaterproducties het publiek een publicatie aan waar naast de theatertekst, praktische tips en tools staan voor alle naasten van iemand met dementie. Daarnaast worden er workshops ontwikkeld ter verdieping.

Na de voorstelling vindt een nagesprek plaats, met als thema: Hoe is het om iemand die nog leeft, stukje bij beetje kwijt te raken? Kun je die persoon dan nog terugvinden? En zo ja, waar en hoe?

Tekst: Madeleine Matzer & Jibbe Willems Regie: Madeleine Matzer Spel: Juul Vrijdag Muziek: Helge Slikker

www.matzer.org

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 14 mei 2021
Tijd: 20:00 uur