Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
10 dec

Marta & Kim/Dansateliers – Our Arms Grew Together (uitverkocht)

10 december 2022 - 20:00 uur

DANS/ACROBATIEK  (uitverkocht)

Zoals hun lichamen samensmelten in hun voorstellingen, zo leven zij hun leven

Our Arms Grew Together is een autobiografisch zelfportret van de liefdesrelatie van makersduo Marta & Kim. In een individualistische maatschappij hebben zij bewust gekozen voor onderlinge afhankelijkheid.

Marta & Kim schetsen een fysieke metafoor van hun relatie. Een intiem en eerlijk, bijna documentair beeld van dat wat normaal gesproken achter gesloten deuren blijft: de sensualiteit en kwetsbaarheid van met zijn tweeën één lichaam vormen. Maar ook de beklemming daarvan: het letterlijk niet kunnen weglopen van elkaar, het loslaten van controle en persoonlijk belang.

Wanneer ‘trusting you with my life’ niet alleen een metafoor is, maar een fysieke realiteit en noodzaak, dan zien en voelen we wat er op het spel staat. Durven we onszelf nog te verliezen in een gezamenlijke identiteit en ons over te geven aan de ander?

Volkskrant*****: “In 2018 wonnen ze de BNG Bank Dansprijs voor hun duet Engel (ook te zien in De Verbeelding, red.) Daarin wisten ze hun verhouding bijna vloeibaar te maken door voortdurend in alle mogelijke lichaamshoudingen op elkaar te balanceren. Nu, in Our Arms Grew Together, doen ze daar nog een prachtig schepje bovenop. Werkelijk alle facetten van een intieme, vertrouwde alsook speelse en weerspannige relatie – professioneel en privé – drukken ze fysiek uit.”

Choreografie en performance: Kim-Jomi Fischer en Marta Alstadsæter Muziek: Rutger Zuydervelt

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 10 december 2022
Tijd: 20:00 uur