Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
04 feb

Marta & Kim – FASE (in de Taborkerk)

04 februari 2024 - 15:00 uur

Dansweekend Purmerend

Dans en acrobatiek op locatie

In FASE bewegen drie mensen als één, constant veranderend organisme. Sterk met elkaar in verbinding, maar tegelijkertijd kwetsbaar. Een systeem dat oneindig voortbeweegt, het komt op en zakt weer in. Via dans en circus bouwen, draaien en wervelen de performers om elkaar heen. Wat betekent het om ergens onderdeel van te zijn? Hoe leven wij samen? Even zijn we allemaal onderdeel van de voorstelling FASE. Een herinnering die we enkel faciliteren en vasthouden zolang die ertoe doet.

Performers: Vincent Kollar, Kim-Jomi Fischer, Marta Alstadsæter • Cover cast: Ana Jordao • Concept en choreografie: Kim-Jomi Fischer, Marta Alstadsæter • Muziek: Erlend Apneseth & Stephan Meidell – mixed by Stephan Meidell

Over Marta & Kim

Marta & Kim zijn inmiddels, ook voor De Verbeelding, een bekend Nederlands/Noors duo, dat circus en dans combineert. Ze verdiepen zich in menselijk contact, dat de basis vormt voor hun partnerwerk. Ze spelen met schijnbaar onmogelijke figuren die tot de verbeelding spreken, terwijl ze de fragiliteit van het mens-zijn nooit uit het oog verliezen.

Sinds 2017 werkt het duo onder de vleugels van Dansateliers in Rotterdam. Daarnaast werken ze samen met Dansearena Nord en het Arctic Arts Festival, waardoor ze sterke banden met Noorwegen hebben.

Hun voorstelling ENGEL won de BNG Bank Dansprijs in 2018 en werd geselecteerd voor het prestigieuze festival Aerowaves twenty19. De voorstelling speelde wereldwijd al meer dan zeventig keer. In 2019 werden Marta & Kim genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen 2019. Samen met partners Festival Circolo en Dansateliers kregen ze een Nieuwe Makersregeling toegekend voor de periode 2020-2022.

Combi-voordeelticket Dansweekend

Maak er een echt dansweekend van met een voordeelticket

Marta & Kim + Dansblok = € 25,00

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 04 februari 2024
Tijd: 15:00 uur
Locatie: Taborkerk
Adres: Maasstraat 2,