Laden Evenementen
06 dec

Lonneke Dort – Allemaal of niemand 1e voorstelling 14.00 uur

06 december 2020 - 14:00 uur

MUZIEK/CABARET

Lonneke Dort neemt je mee in een ogenschijnlijk licht verhaal en giet de zware dingen des levens graag in een vilein en droogkomisch lied.

Lonneke maakte een reis van tien maanden. Het is in Nieuw-Zeeland dat ze, tijdens deze solo reis, een ultiem gevoel van vrijheid ervaart. Wandelend over het zuidereiland vraagt ze zich af waar ze straks voor terug gaat.

Waar is ze eigenlijk voor terug gekomen? Zes lock-downs? Gehannes met knuffelen met je moeder? Waarom zijn ervaringen voor veel mensen meer waard als ze het kunnen delen? En waarom word je in Nederland nooit met een graafmachine in een zwembad gegooid?

In Allemaal of niemand heeft Dort het over haar natuurlijke neiging om zich af te zonderen terwijl ze er tegelijkertijd naar verlangt deel uit te maken van een groter geheel. Een nieuw programma dat ruimte geeft aan alle grillige, schurende en geestige observaties van de cabaretier met een gezonde dosis bluf.

Lonneke Dort won in 2017 het Amsterdams Kleinkunst Festival. De vakjury schreef over haar: ‘Er klopt iets niet aan deze vrouw. En als er iets niet klopt, wordt het boeiend. Hoe minimaal de middelen ook zijn waarvan ze zich bedient, ze woekert er effectief mee en weet zichzelf er steeds spannend mee te houden. Deze vrouw, die haar publiek naar haar hand kan zetten in een meezinger met een foute tekst, hoort thuis op een podium.’ 

NRC: “Bij de droogkomische Lonneke Dort zag de jury ‘sterke liedjes die taalvaardigheid laten horen en die kleine verrassingen in petto hebben.”

Regie: Wil van der Meer

www.lonnekedort.nl

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 06 december 2020
Tijd: 14:00 uur