Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
26 nov

Likeminds/Dilan Yurdakul – Door de Schaduw Heen

26 november 2022 - 20:00 uur

TONEEL/MUZIEKTHEATER

‘Haar verhaal is voor iederéén invoelbaar’

Heel lang heb ik gedacht dat ik alles zelf bepaalde, dat ik mijn lot in eigen handen had. Mijn identiteit zelf vormgaf” 

Door de Schaduw Heen is een heftig poëtisch portret van een jonge Nederlandse vrouw met wortels in Turkije die nergens thuis is; die zich overal verloren voelt en in een gevecht verwikkeld is met haar bipolariteit.

Als in een rollercoaster dendert Dilan Yurdakul door haar gedachtewereld van het ene uiterste naar het andere, op zoek naar houvast, naar identiteit, in een voortdurende poging om met zichzelf samen te vallen.

Volkskrant****: “Dilan Yurdakul pelt alle lagen van haar identiteit af en is daarbij schaamteloos, soms op het gênante af. Het maakt haar voorstelling alleen maar intenser, pijnlijker en persoonlijker.”

Het Parool: “In een knap gecomponeerde monoloog duikt ze in haar afkomst, angsten en depressie. Een dappere vertelling verpakt in een geraffineerde vorm. Yurdakul heeft GTST helemaal niet nodig om te schitteren.”

NRC****: “Yurdakul imponeert met haar rauwe, energieke theatertaal.”

De Theaterkrant – Keuze van de criticus: “De grootste verdienste van Door de schaduw heen is de rauwe, ongefilterde oprechtheid die Yurdakul en regisseur Julie van der Berghe weten te bewerkstelligen. Het is een schitterend portret van een jonge, Turkse vrouw die in Nederland met een geestesziekte leert leven. Maar nog belangrijker: het is een eerlijke en openhartige weergave van hoe een dergelijk leven eruit ziet.”

Noordhollands Dagblad: “Rauw en meedogenloos eerlijk. Dilan Yurdakul verdient een veel groter publiek….want in hetgeen zij vertelt zullen ongetwijfeld veel mensen zich herkennen.”

Door de Schaduw Heen werd door de wijkjury van Het Nederlands Theater Festival geselecteerd als beste voorstelling van 2020. Juryrapport: “De euforie versus de onzekerheid van de bipolariteit en het leven in een spagaat tussen twee culturen resoneerden bij de juryleden die de ontworteling van nabij kennen. Dilan maakt haar verhaal voor iederéén invoelbaar.”

Door Dilan Yurdakul Muziek: Stijn Hoes Regie: Julie van den Berghe

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 26 november 2022
Tijd: 20:00 uur