Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
04 feb

LAVA Collective – la despedida

04 februari 2023 - 20:00 uur

DANS

Een fysieke en muzikale explosie maar ook kwetsbaar

Geïnspireerd door Bach brengt Patricia van Deutekom een hedendaags requiem met autobiografische inslag. la despedida (= afscheid) is een bedachtzame voorstelling waarin innerlijke emoties heftig huishouden en de liefde zegeviert. Een fysieke en muzikale explosie, maar ook een realistische weergave van kwetsbaarheid in de verschillende fases van afscheid nemen. Over winnen en verliezen, redden en ontredderd zijn, dragen en gedragen worden.

la despedida is de tweede voorstelling van het LAVA Collective waarin spannende, nieuwe elementen worden gecombineerd met de karakteristieke kracht uit het verleden. De titel zal onmiskenbaar verwijzen naar het jarenlange partnerschap van Van Deutekom met Jens van Daele die in 2020 veel te vroeg overleed.

Volkskrant****: “Intense voorstelling over rouw, maar wordt boven een particulier relaas uitgetild. Rouwen, vasthouden, loslaten en doorrennen. Van Deutekom zelf rent een klein uur in een ritme van 174 beats per minuut. Tot ze plots stopt. Dan gloort ruimte voor een zachtmoedige solo, met ruimte naar een draaglijke, zelfs hoopvolle toekomst.”

Choreografie: Patricia van Deutekom/LAVA Collective • Dans: Patricia van Deutekom, Ronja Keultjes, Anna Mikuła, Marijn van der Sande, Naomi Schwarz • Muziek: Richard van Kruysdijk, Viva Sanchez Reinoso, Stefanie Janssen • Actrice: Hanne Struyf

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 04 februari 2023
Tijd: 20:00 uur