Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
19 feb

LAVA | Burning Bridges – Furia – Weer kaarten beschikbaar!

19 februari 2022 - 20:00 uur

DANSTHEATER

Furia is een niet te missen energiek, theatraal dansconcert met indringende livemuziek. Het is een rechtstreekse ode aan de kracht van de vrouw. Het publiek wordt meegenomen op een moedige, poëtische en muzikale tocht langs haar diepste zielenroerselen. Op zoek naar de bevlogen basis die schuilgaat achter de emotie woede.

Furia is zo explosief, ingetogen en veelomvattend als de woede zelf. Met afwisseling tussen dans, zang en theater, harde en snelle overgangen, hintend naar flamenco, de kracht van hakken en gebalde vuisten.

Met Furia (Spaans voor woede) komt dit gegeven extra tot uitdrukking door de vrouwen zelf aan het woord te laten. Voor deze voorstelling putten de danseressen en muzikanten rijkelijk uit eigen bronnen van razernij en verdiepen zo bovenstaand thema met een extra persoonlijke, herkenbare laag. In intieme dagboekflarden en bevlogen songteksten laten zij hun ingehouden boosheid en woedeaanvallen op podium en publiek los.

Met Furia wil Van Deutekom een eerbetoon brengen aan het artistieke erfgoed van haar grote liefde en inspirator Jens van Daele die in 2020 plotseling kwam te overlijden. Onder LAVA | Burning Bridges is in 2021 een nieuwe start gemaakt. Met het collectief wat Van Daele en Van Deutekom in de afgelopen 17 jaar om hen heen hebben verzameld, zullen de producties en het karakter van het werk zowel nieuw als herkenbaar zijn voor hun trouwe publiek.

Furia is zeer zeker, naast de dansliefhebbers, ook bijzonder geschikt voor muziek- en theaterliefhebbers.

Volkskrant****: “Choreograaf Patricia van Deutekom legt in Furia de macht bij vrouwen. Ze vieren hun boosheid, in plaats van die te negeren, aangemoedigd en soms getemperd door zangeres en gitarist Monica Coronado. Met Spaans- en Engelstalige liederen boort zij ook de liefdevolle bron aan van woede. Boos worden betekent ook bekommernis voelen.”

“Er is niks mis met woede. Het is een pure en rauwe emotie die eruit moet’, zo kondigt danseres Anna Mikuła in haar openingsmonoloog de furieuze uitbraak aan, die ruim een uur met een vleug flamenco over het podium golft.”

Concept en Choreografie: Patricia van Deutekom, LAVA | Burning Bridges Dans: Ronja Keultjes, Anna Mikuła, Marijn van der Sande, Naomi Schwarz Muziek, compositie en livemuziek: Monica Coronado Soundtrack: Greg Smith

lavacollective.nl

 

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 19 februari 2022
Tijd: 20:00 uur