Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
29 jan

Jack Wouterse/Accordeonduo Toeac – Bloedkoraal – gewijzigde aanvangstijd 20.45 uur (uitverkocht)

29 januari 2022 - 20:45 uur

MUZIEKTHEATER

Tuur, een man in de herfst van zijn leven, wordt met loeiende sirenes naar de IC gebracht. Terwijl het ziekenhuispersoneel vecht voor zijn leven, wordt Tuur teruggeslingerd naar zijn jaren als jonge vent. De tijd waarin hij een amour fou beleefde met Meie. Het was een korte maar intens gelukkige periode vol liefde, drank en eindeloze vrijpartijen, tot het noodlot genadeloos toesloeg. Meie sterft in Tuurs armen. De beoogde trouwdatum werd haar sterfdag. Nu Tuur veertig jaar later zelf balanceert tussen leven en dood, daalt hij af naar de Onderwereld om zijn betreurde geliefde te zoeken. Als hij haar vindt, besluit hij haar tegen de regels in mee naar huis te nemen. Om dat voor elkaar te krijgen zullen Tuur en Meie een onmogelijke opdracht moeten uitvoeren.

Theaterkrant – Keuze van de Criticus: “Heerlijk zinnelijk muziektheater tussen hemel, Hades en hospitaal. Accordeonduo Toeac en acteur Jack Wouterse zuigen het publiek een uur lang mee de gulzige diepte in op stuwende, kreunende en pompende composities van Anthony Fiumara. Ook de eigenzinnige bewerking van de klassieke mythe over Orpheus en Euridice door toneelschrijver Peer Wittenbols is er een om woord voor woord op te zuigen; op het ritme van boze kusjes en zachte scheldpartijen daal je langzaam af in een sterfput van veel te korte levens en liefdes. Om toch ook daar iets van zoete schoonheid te mogen proeven. Gaan dus en proeven van dat Bloedkoraal.”

NRC: “Wouterse bracht de mooie, nogal plastische tekst met actuele accenten ingetogen maar indringend. Toeac ondersteunde hem voortreffelijk met muziek van Anthony Fiumara, variërend van fijnzinnig contrapunt en sferische minimal tot kreunende, hijgende en bulderende geluiden.”

Concept, muziek: Pieternel Berkers, Renée Bekkers Spel: Jack Wouterse Regie, dramaturgie: Ria Marks Tekst: Peer Wittenbols Compositie: Anthony Fiumara

Toeac.nl

BESTEL UW KAARTEN

Informatie

Datum: 29 januari 2022
Tijd: 20:45 uur